News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Florin Galis presedinte PNL municipiul Arad

Prezentul economic al Aradului este marcat de faptul că este unul din oraşele cu cele mai mari şi mai multe taxe şi impozite. Consecinţele crizei economice sunt resimţite de toată lumea în mai mică sau mai mare măsură, dar grija celor care administrează destine economice trebuie să se regăsească în găsirea de soluţii optime pentru diminuarea efectelor negative ale crizei. În Arad se întâmplă exact contrariul, după binecunoscutul model de guvernanţă al PDL-ului. Măsurile anticriză s-au tradus prin măsuri de austeritate, diminuări de salarii, pensii, indemnizaţii maternale, creşterea TVA şi totodată ridicarea fiscalităţii.

Efectul? Falimentarea în masă a firmelor, dispariţia locurilor de muncă, creşterea numărului de şomeri, reducerea drastică a consumului, scăderea nivelului de trai, creşterea ratei abandonului infantil, reducerea natalităţii, creşterea abandonului şcolar, creşterea criminalităţii, scăderea nivelului de colectare a taxelor şi impozitelor, încurajarea dezvoltării economiei subterane. În vederea îmbunătăţirii climatului de desfăşurare a activităţilor economice în oraşul nostru, pe baza audierii publice la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi un număr important de agenţi economici şi asociaţii profesionale, propunem Consiliului Municipal Arad adoptarea unei hotărâri care va avea ca efect relaxarea presiunii pe care comercianţii arădeni o resimt în momentul de faţă.

O administraţie este performantă atunci când are un nivel de colectare a taxelor cât mai ridicat, un număr cât mai mare de agenţi economici activi pe piaţă şi un set de măsuri fiscale care să stimuleze spiritul antreprenorial. Domeniile comerţului şi al alimentaţiei publice sunt cele mai des întâlnite în rândul agenţilor economici din oraşul nostru, de aceea o relaxare a măsurilor fiscale va fi de mare ajutor pentru supravieţuirea acestora, fapt pentru care prin proiectul de hotărâre depus astăzi şi pe care l-am formulat împreună cu colegii mei: Marin Lupaş şi Sergiu Bîlcea, propunem reducerea taxei de autorizare şi a celei de orar cu 50% faţă de cuantumul actual, pentru toţi agenţii economici care practică activitatea de comerţ sau alimentaţie publică”, a declarat Florin Galiş, Preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Arad şi membru în Consiliul Local Municipal.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *