News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

01_sibex

Sibex a marcat în primul trimestru al acestui an creşteri semnificative ale volumelor de tranzacţionare şi a numărului de contracte tranzacţionate.

În perioada ianuarie – martie 2013, pe piaţa de la Sibiu au fost realizate 86.325 de contracte futures şi opţiuni. Piaţa derivatelor a crescut gradual în primele 3 luni ale anului, cu 35%, activitatea market-makerilor pe cele mai importante contracte având un rol important în această evoluţie pozitivă.

 În primele trei luni ale anului s-a remarcat şi un interes în creştere pentru tranzacţiile cu pachete mici de contracte, fiind un semnal important ca investitorii de retail redevin activi la Sibex, numărul de produse tranzacţionate înregistrând o creştere de 25%.

Pe piaţa Sibex, rolul market makerilor este unul definitoriu, tranzacţiile pe produsele ce beneficiază de acest serviciu reprezentând peste 90% din totalul tranzacţiilor, conducerea fiind permanent preocupată de îmbunătăţirea calităţii serviciilor, de atragerea de noi market makeri şi implementarea de noi măsuri care să reducă spread-urile. Eforturile depuse în aceste direcţii sunt vizibile în creşterea constantă a numărului de tranzacţii şi a contractelor realizate la Sibex.

 “După scăderea puternică din ultimul trimestru al anului trecut am reuşit să stabilizăm situaţia. În primele trei luni ale anului, am reuşit să avem o creştere de aproape 35%, lucru care nu poate decât să ne bucure. În al doilea trimestru vom implementa măsuri de stimulare a market makerilor, vom impulsiona tranzacţiile intraday şi creşterile de volume vor continua”, a declarat Ovidiu Petru, director general Sibex.

Tendinţa de creştere va continua în trimestrul al doilea

 Pentru al doilea trimestru, Sibex îşi propune să urmeze tendinţa actuală şi chiar să accelereze ritmul de creşterea, ajungând la un număr total de aproximativ 100.000 de contracte pe lună.

 Sibex va continua eforturile de atragere de noi market makeri, obţinere de cotaţii de Market Maker pentru cel puţin 2 produse, readucerea în prim plan a produselor cu active suport romaneşti dar şi obţinere de spread-uri mai competitive. Un factor important în această direcţie este programul 50% Money Back, demarat la începutul acestei luni. În acest proiect de stimulare, intermediarii activi ca market makeri pe produsele cotate la Sibex vor primi o cotă de 50% din veniturile nete realizate de Sibex de la contrapartea market makerului.

 Conducerea Sibex se concentrează pe creşterea businessului la intermediari, market-makeri şi implicit la Sibex, prin programe sistematice implementate cu succes pe marile burse.

 Un alt proiect important pentru dezvoltarea Sibex este reprezentat de comitetul consultativ de brokeri, constituit în prima parte a acestui an. Un număr important de brokeri din piaţa vor fi consultaţi în aspecte privind strategiile, serviciile şi produsele pe care Sibex vrea să le implementeze, prin organizarea cât mai multor mese rotunde cu intermediarii.

 De asemenea, continuând tradiţia din ultimii ani, Sibex rămâne un lider în educaţie şi training. Debutul peste aşteptări al proiectului Academia Bursieră (peste 100 cursanţi prezenţi la fiecare curs), demarat în luna februarie, determină Sibex să-şi extindă iniţiativa prin organizarea unui număr important de cursuri gratuite pentru publicul larg, dar şi seminarii specializate pentru clienţii intermediarilor, în parteneriat cu cele mai importante companii financiare, centre universitare şi traineri renumiţi.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *