News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Reprezentanţii Primăriei Municipiul Arad au anunţat finalizarea procedurii de achiziţie, prin cerere de ofertă, pentru serviciile de realizare a releveelor la clădirile din centrul istoric al Aradului, în cadrul proiectului VITO „Dezvoltarea integrată a oraşelor vitale, ca centre regionale  de dezvoltare în Europa de Sud Est”.
Scopul achiziţiei, spun autorităţile locale, îl reprezintă conservarea patrimoniului construit din centrul vechi al Aradului, într-o primă etapă sub forma întocmirii de relevee ale faţadelor imobilelor de pe Bulevardul Revoluţiei şi de pe strada pietonală Meţianu. Se vor realiza 32.000 de metri pătraţi de relevee, cu detalii ale decoraţiunilor, stucaturilor, ferestrelor, etc., în vederea viitoarelor reabilitări.  
Oferta cea mai avantajoasă (criteriul preţului cel mai scăzut) a fost primită de la societatea  S.C. Stacons  SRL Arad . Valoarea serviciilor care se vor realiza pentru municipiul Arad se ridică la peste 171.000 de lei (inclusiv TVA ), contractul fiind derulat pe o perioadă de un an. Suma este acoperită în procent de 85% de Uniunea Europeană (finanţare nerambursabilă), 13% de Guvernul României şi 2% de Consiliul Local Municipal Arad.  
Proiectului VITO „Dezvoltarea integrată a oraşelor vitale, ca centre regionale  de dezvoltare în Europa de Sud Est”, în valoare de 159.500 de euro, se implementează în perioada 2009-2012.
Acest proiect continuă studiile întocmite în cadrul unui alt program pentru revitalizarea centelor istorice, HistUrban, derulat în perioada 2006-2008 de municipiul Arad cu fonduri europene. Acesta a evaluat starea actuală şi a intervenţiilor necesare la alte imobile din zona Piaţa Avram Iancu – Bulevardul Revoluţiei şi au fost realizate releveele a 6.000 de metri pătraţi de faţade, în vederea viitoarelor restaurări. (news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *