News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ai nevoie de mai mult spațiu de depozitare pentru afacerea ta? Iată 5 soluții rapide Ai nevoie de mai mult spațiu de depozitare pentru afacerea ta? Iată 5 soluții rapide
Please follow and like us:
Pin Share

Orice afacere care implică vânzarea de produse are nevoie de un spațiu de depozitare suficient de încăpător pentru întreg catalogul de produse și pentru fiecare nouă recepție de marfă, chiar și atunci când produsele rămân pe stoc mai mult decât ți-ai dori.

Dacă spațiul disponibil devine insuficient, dar nu vrei să investești momentan în închirierea unui depozit mai încăpător, iată ce ai putea să faci pentru a maximiza fiecare metru pătrat.

Cum să creezi mai mult spațiu de depozitare, prin schimbări mici, dar eficiente

  • Verifică dacă poți să extinzi rafturile pe verticală

Consultă un specialist în inspecția clădirilor sau sisteme de calitate, ca să vezi cât și cum ai putea obține mai mult spațiu pe verticală. Ai grijă ca înălțimea suplimentară să poată fi susținută de dulapuri, să nu afecteze rezistența și centrarea acestora, pentru a nu pune în pericol siguranța muncitorilor. De asemenea, ține cont de ventilația aerului și de faptul că trebuie să lași suficient loc pentru ca detectoarele de incendii să funcționeze așa cum trebuie.

  • Utilizează transpaleți pentru manevrarea mărfurilor la înălțime

Acesta este o opțiune accesibilă, compactă și ideală pentru a eficientiza spațiul dintr-un depozit. Astfel, nu vei mai lăsa marfa la întâmplare sau în mijlocul încăperii, ca să fie mereu la îndemână. Drept urmare, alege un transpalet manual de la Handlerkraft și vei avea mereu acces rapid la produsele din inventar, fără să-ți compromiți sănătatea ridicându-le, ca să le muți din drum.

  • Fii atent la spațiile care sunt insuficient utilizate

Colțurile pot fi extrem de încăpătoare, deși sunt adesea trecute cu vederea, și pot fi o resursă prețioasă dacă alegi mobilierul de depozitare potrivit. Montează noi rafturi acolo unde se poate, mai ales în zonele ușor accesibile, în care să pui consumabile sau materiale de-abia primite, care trebuie procesate ulterior și distribuite la locul potrivit.

  • Redu distanța dintre corpurile de mobilier alese pentru depozitare

Culoarele prea largi reduc în mod considerabil posibilitățile de stocare, așadar merită să vezi dacă poți să le îngustezi, fără a crea o senzație claustrofobică. Ai grijă ca și un transpalet încărcat să încapă și să poată fi folosit în siguranță, chiar și în colțuri și unghiurile mai dificil de accesat.

  • Creează un sistem bine pus la punct pentru fiecare tip de produs

Ca să fluidizezi întreg procesul, gândește-te la parcursul pe care un produs îl are prin depozitul afacerii tale. De la etapa de preluare a mărfii sau a materiilor prime la cea de asamblare, depozitare efectivă, vânzare și expediere, alocă un anumit spațiu fiecărei etape prin care trece un produs de când ajunge la tine până în momentul expedierii sau preluării de către client.

Astfel, vei avea o perspectivă de ansamblu asupra flow-ului comenzilor și vei ști nu doar cum să optimizezi mai bine spațiul pe care-l ai la dispoziție, dar și cum să-ți structurezi mai bine afacerea, per ansamblu.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *