News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Vești bune pentru UTA și Dinamo! Vor juca ultimele două meciuri de acasă cu suporterii alături

Așa cum vă anunțam încă de săptămâna trecută, UTA și Dinamo au găsit articolul de regulament care îi readuce pe suporterii lor pe stadion, în ciuda suspendării de patru etape cu porți închise, la meciurile de acasă! Deși suspendarea nu a fost întoarsă nici de Comisia de Recurs a FRF, cele două cluburi s-au legat de articolul 37 din regulament, cu privire la suspendarea terenului și bineînțeles că au avut câștig de cauză. Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a cedat solicitării celor două cluburi, care au invocat articolul 37 în ridicarea suspendării dictată în urma incidentelor de la partida directă de pe „Arcul de Triumf”, din ultima etapă a sezonului regular al SuperLigii. În urmă cu câteva minute, a venit și anunțul judecătorilor federali, care îi anunță practic pe fanii arădeni că pot veni din nou la ultimele două meciuri ale favoriților pe arena „Francisc Neuman” din acest sezon, cele cu Oțelul Galați și FC U Craiova 1948. ”AFC UTA Arad – Cerere de suspendare parțială a sancțiunii pronunțată în dosarul 116 / CDE / 2024 – În temeiul art. 37 alin.1 și 2 din RD, admite cererea formulată de AFC UTA Arad și dispune suspendarea parțială a executării sancțiunii aplicată prin Hotărârea nr. 116 / 27.03.2024, privind abaterea disciplinară prevăzută de art. 83 alin 2 lit.f din RD.”

Comisia de Disciplină a FRF a fost nevoită să respecte litera regulamentului

Ce prevede pe scurt articolul 37? Suspendarea să se fi scurs pe jumătate, iar apoi clubul în cauză să nu mai fost sancționat pentru astfel de abateri în ultimul an. De asemenea, organul disciplinar să considere că scopul sancțiunii poate fi atins și fără executarea restului sancțiunii. Așadar, fanii utiști își pot face deja planuri pentru meciul din „intermediară”, cu Oțelul Galați, de joi, 25 aprilie, de la ora 16:45, dar și pentru cel cu FCU Craiova, programat în penultima etapă a play-out-ului, între 3 și 6 mai. Până la finalul stagiunii, echipa lui Mircea Rednic mai are partide și în deplasare, cu Petrolul, Poli Iași și Dinamo. Așadar, în ultima etapă a play-out-ului, Dinamo – UTA se va juca din nou cu galerii pe stadionul „Arcul de Triumf”! De asemenea, Dinamo va juca și meciul cu FC Voluntari din nou cu fani în tribune!

Read more
Iustin Cionca: Am început asfaltarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag!

Consiliul Județean a început asfaltarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag! Se lucrează intens, cu mai multe utilaje, atât la asfaltarea drumului, cât și la montarea de podețe și amenajarea accesului la proprietăți. Drumul are lungimea de 11,6 km. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 36 de milioane de lei, iar termenul de execuție este de 22 de luni. Lucrarea este în termen, urmând să fie finalizată cel târziu până în toamnă. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„A existat o mare nerăbdare a localnicilor din zonă față de această asfaltare și mă bucur că, dincolo de postările de pe rețelele sociale sau de orice discuții, le putem demonstra oamenilor că muncim și în această zonă a județului. Știu că toți își doresc ca strada lor, drumul lor să fie asfaltat cu prioritate, dar le cer răbdare, fiindcă vom ajunge peste tot! Atingem în curând 900 km de drumuri județene modernizate, cu proiecte de la zero sau cu covoare asfaltice, ceea ce este o performanță și la nivel național. Eu înțeleg însă că oricât de mult am asfalta în alte zone din județ, fiecare își dorește ca și la el să existe un drum bun, iar noi asta facem acum și între Mâsca și Arăneag”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Proiectul prevede așternerea a două straturi de asfalt, executare acostamentelor laterale, consolidarea celor două poduri de pe traseu, realizarea de marcaje și elemente de siguranță rutieră, precum și amplasarea de indicatoare.

 

Read more
Sondaj eJobs x Up România: 41% dintre angajați sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actualul loc de muncă

Conform celui mai recent sondaj realizat de eJobs.ro și Up România, 34% dintre angajați exprimă nemulțumiri în legătură cu jobul lor actual, în timp ce 7% se declară foarte nemulțumiți. La celălalt pol, 54% dintre respondenți spun că sunt mulțumiți, iar 6% foarte mulțumiți de mediul de lucru și de etapa în care se află cariera lor.

Întrebați de ce nu își schimbă jobul pe acest fond de nemulțumiri, 32,3% spun că, deși ar fi tentați să facă acest lucru, nu au găsit încă o variantă mai bună. Lor li se alătură alți 11,8% care consideră că piața nu le oferă alte opțiuni.

26,4% deja caută și aplică la alte joburi și nu vor mai rămâne mult timp în locul în care se află acum, iar 5,9% și-au dat deja demisia și urmează să plece. 7,6% au decis să mai aștepte întrucât consideră că nu este momentul potrivit pentru a face o schimbare de carieră, 5,7% se află într-o zonă de confort și le este greu să facă o schimbare, 4,6% speră că situația actuală se va îmbunătăți, iar 3,4% s-au obișnuit cu oamenii cu care lucrează.

„Salariul este principalul motiv de nemulțumire pe care îl au angajații români, fiind menționat de 67,3% dintre respondenți. Este, de altfel, argumentul care cântărește cel mai greu atunci când decid să accepte o ofertă de job, dar și cel care îi poate stârni cele mai mari nemulțumiri. Lipsa oportunităților de promovare este un alt motiv de frustrare pentru angajați, regăsindu-se în răspunsurile a 29,9% dintre participanții la studiu. Alte motive care i-ar determina să-și părăsească locul de muncă actual sunt relația cu managerul (28,7%), lipsa recunoașterii muncii (25,4%), pachetul de beneficii (22,5%), volumul de muncă (22,4%), relația cu echipa  (21,3%), programul de lucru (20,2%) ori lipsa unui echilibru între job și viața personală (19,5%)”, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing în cadrul eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Alte motive menționate în sondaj au mai fost mediul de lucru, proiectele în care sunt implicați, instabilitatea job-ului sau lipsa feedback-ului.

Dacă ar fi, totuși, în punctul de a-și da demisia pentru o altă oportunitate, 43,9% spun că o contraofertă salarială i-ar putea face să se întoarcă din drum. 12,7% s-ar răzgândi dacă angajatorul actual le-ar oferi un pachet de beneficii mai generos. 10,9% ar avea nevoie de o îmbunătățire a condițiilor de lucru, 7,4% de un plan de carieră profesional și 6,8% ar vrea să primească șansa de a lucra pe alte proiecte în cadrul companiei. 15,9% spun că se află într-o etapă în care nimic nu i-ar mai putea face să se răzgândească.

„În lumina acestor constatări, este esențial să subliniem importanța redefinirii conceptului de muncă. Vorbim de o recalibrare necesară în modul în care angajatorii percep beneficiile asociate acesteia. Cu atât mai mult cu cât angajații români au deja o perspectivă destul de clară asupra modului în care ar trebui să arate întreg ecosistemul în care își desfășoară activitatea, fie că vorbim despre mediul de lucru, relația cu managerul sau colegii până la salariul și pachetul de beneficii extrasalariale. Printre acestea din urmă, cardurile de masă rămân în topul preferințelor, fiind apreciate de 52,5% dintre respondenți, care consideră că ar trebui să fie incluse în orice ofertă de angajare. De asemenea, lista de beneficii este completată de abonamentul medical la o clinică privată (35,1%), programul flexibil (33,5%), asigurarea medicală (29%), posibilitatea de a lucra de acasă (26,4%), sau accesul la o platformă de beneficii extrasalariale (25,2%)”,declară Loredana Vătăvoiu, Marketing Director în cadrul Up România.

Cu toată că aproape jumătate dintre respondenți recunosc că sunt nemulțumiți sau foarte nemulțumiți de jobul actual, 31% cred că interesul și implicarea lor în activitățile pe care le desfășoară în companie sunt mult mai ridicate comparativ cu anii precedenți. În cazul a 14% se observă o ușoară scădere, în timp ce 7% spun că sunt mult mai scăzute. Pentru 29% au rămas constante, iar pentru 19% au crescut. De partea angajatorilor, lucrurile se văd astfel: 38% consideră că între 60% și 80% dintre membrii echipei sunt performanți; 27% observă această performanță în peste 80% dintre colegii lor; la fel de mulți spun că doar 40%-60% dintre membrii echipei sunt performanți, iar 8% remarcă un nivel crescut de performanță în mai puțin de 40% dintre membrii echipei.

„Atunci când vine vorba despre angajatori, principala metodă prin care încearcă să rețină oamenii în companie pe termen lung este legată de crearea unui mediu de lucru plăcut, după cum spun 56,8% dintre companiile participante la același sondaj. 45,5% dintre ei fac și evaluări anuale și măresc salariile în funcție de performanță. 38,2% oferă bonusuri drept recompensă pentru realizări deosebite, iar 36,4% adaptează constant pachetul de beneficii”, detaliază Raluca Dumitra.

Dacă un angajat valoros decide, totuși, să părăsească echipa, 30% dintre manageri spun că încearcă să evite o astfel de pierdere printr-o contraofertă salarială. 20% propun proiecte noi care să-i stârnească interesul, 15% inițiază o discuție despre posibilitățile de avansare, 9% plusează la capitolul beneficii, 7% oferă flexibilitate sau posibilitatea de a lucra de acasă, în timp de 19% consideră că nu îl mai pot motiva în această etapă și, prin urmare, nu întreprind nicio acțiune.

„Sunt tot mai multe companii preocupate de nivelul de satisfacție și de implicare ale angajaților și care verifică anual aceste aspecte. Datele pe care le au arată că salariul este ceea ce apreciază cel mai mult un angajat la locul de muncă. Urmează mediul de lucru, relația cu echipa, stabilitatea jobului, flexibilitatea programului de lucru, recunoașterea și aprecierea muncii și beneficiile extrasalariale”, spune Loredana Vătăvoiu.

Atunci când performanța unui membru al echipei scade, 67% dintre manageri poartă o discuție pentru a încerca să afle motivele, 9% pun la dispoziție training-uri pentru îmbunătățirea abilităților, 8% ajustează sarcinile pentru a se potrivi cu obiectivele individuale, iar 7% implementează un plan de mentorat sau de coaching. 7% reevaluează programul de muncă și 4% oferă sesiuni regulate de feedback.

Sondajul a fost realizat în perioada martie – aprilie 2024, pe un eșantion de 4.086 de angajați și 380 de companii.

Read more
Laptele – ingredient indispensabil în bucătărie și nu numai. Descoperă cele mai neobișnuite utilizări ale laptelui

Câteodată, ingredientele aparent obișnuite ascund secrete surprinzătoare și neașteptate. Laptele, de exemplu, este un aliment de bază în multe gospodării și unul dintre acele ingrediente care pot fi folosite în moduri neconvenționale și extrem de versatile. Dincolo de a-l turna în cereale dimineața sau de a-l bea simplu, laptele poate aduce o notă inovatoare în bucătăria și viața noastră de zi cu zi.

Iată câteva modalități surprinzătoare în care poți utiliza laptele în afara bucătăriei

  1. Îngrijirea pielii

O rețetă simplă și eficientă pentru o piele luminoasă este o mască facială preparată din lapte și miere. Amestecă cantități egale de lapte și miere pentru a forma o pastă, pe care o aplici pe față. Lasă masca să acționeze timp de aproximativ 15-20 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Această mască hidratează profund pielea și îi oferă un aspect sănătos și strălucitor.

2. Produse de curățenie cu lapte

Da, ai citit bine! Laptele poate fi folosit și în produsele de curățenie casnice. Datorită proprietăților sale de hidratare și curățare, laptele poate fi folosit pentru a șterge petele de pe suprafețele din piele sau pentru a lustrui mobilierul din lemn. Adaugă câteva picături de lapte pe o cârpă moale și șterge suprafața murdară pentru a o curăța și lustrui în același timp.

3. Industria cosmetică

Laptele este un ingredient de bază în industria cosmetică datorită proprietăților sale hidratante și hrănitoare. Este adesea folosit în creme de față, loțiuni pentru corp, șampoane și balsamuri pentru păr, pentru a menține pielea și părul moi și sănătoase, datorită conținutului său bogat în proteine, grăsimi și vitamine.

4. Îngrijirea plantelor

Laptele poate fi folosit ca un remediu natural pentru protejarea plantelor împotriva dăunătorilor și bolilor. Se amestecă cu apă și se pulverizează pe frunzele plantelor pentru a crea un strat protector și pentru a îmbunătăți sănătatea plantelor. Substanțele nutritive și proteinele din lapte ajută la întărirea plantelor și la stimularea creșterii, contribuind astfel la obținerea unor plante sănătoase.

5. Fabricarea săpunului

Nu în ultimul rând, laptele de capră sau de vacă este adesea utilizat în fabricarea săpunului datorită conținutului său de grăsimi și proteine. În procesul de producție, grăsimile din lapte reacționează cu hidroxidul de sodiu pentru a forma săpun, iar proteinele contribuie la hidratarea și hrănirea pielii. Săpunurile fabricate cu lapte sunt apreciate pentru proprietățile lor emoliente și pentru capacitatea de a menține pielea moale și hidratată.

Pe site-ul auchan.ro găsești o varietate bogată de sortimente de lapte, potrivite pentru orice nevoie. De la lapte integral sau semidegresat, la lapte bătut sau sana, gama lor acoperă toate preferințele. Indiferent dacă îl folosești în rețete delicioase sau în experimente DIY pentru îngrijirea pielii, la Auchan găsești tot ce ai nevoie pentru a-ți îndeplini proiectele.

În concluzie, laptele nu este doar un aliment de bază, ci și un ingredient versatil cu utilizări neașteptate. De la îngrijirea pielii până la curățarea obiectelor din piele sau îngrijirea plantelor, acesta aduce numeroase beneficii într-o varietate de domenii la care nici nu te-ai fi așteptat.

Read more
Termostatele inteligente te ajută să economisești bani la facturi

este timpul să iei în calcul dispozitivele care te pot ajuta să faci exact asta. Astăzi vom discuta despre trei dispozitive eficiente care te pot ajuta să economisești bani la facturile tale. Indiferent dacă este vorba de electricitate, apă sau încălzire, aceste dispozitive te pot ajuta să optimizezi consumul și să reduci costurile.

Cum economisesti bani? Alege un termostat inteligent

Un dispozitiv care te poate ajuta să economisești bani este un termostat inteligent. Acesta îți permite să controlezi încălzirea și răcirea casei tale de la distanță și să setezi programe personalizate în funcție de nevoile tale. Astfel, poți reduce consumul de energie atunci când nu ești acasă și te asiguri că temperatura din casa ta este confortabilă doar când ești acasă.

Cum termostatele inteligente te ajută să economisești bani la facturile de încălzire și răcire

Termostatele inteligente, wireless, au capacitatea de a învăța preferințele tale și de a ajusta automat temperatura în funcție de acestea. De exemplu, dacă preferi o temperatură mai scăzută în timpul nopții pentru a economisi energie, termostatul inteligent va ajusta temperatura în mod automat. De asemenea, poți programa termostatul să reducă temperatura atunci când nu ești acasă și să o crească înainte de a ajunge acasă, astfel încât să beneficiezi de confortul dorit fără a consuma energie în exces.

Un alt aspect important al termostatelor inteligente este capacitatea lor de a se conecta la internet și de a fi controlate de pe smartphone. Acest lucru înseamnă că poți ajusta temperatura de la distanță, astfel încât să nu mai fie nevoie să lăsăm încălzirea sau răcirea pornită când pleci de acasă și să o găsești în funcțiune doar când te întorci acasă.

Termostatele inteligente au și funcții de economisire energetică. De exemplu, pot învăța când pleci și când te întorci acasă și să ajusteze temperatura în consecință. De asemenea, pot fi conectate la alte dispozitive inteligente din casă, cum ar fi sistemele de iluminat sau de umbrire, pentru a crea un mediu confortabil și eficient energetic.

Sfaturi pentru maximizarea economiilor cu aceste dispozitive

Pentru a maximiza economiile cu aceste dispozitive, este important să le folosești în mod inteligent și să iei măsuri suplimentare pentru a reduce consumul de energie și de apă din locuința ta.

Un sfat important este să te asiguri că locuința ta este bine izolată. O izolare adecvată reduce pierderile de căldură în timpul iernii și păstrează răcoarea în timpul verii, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de mai puțină energie pentru încălzire și răcire. De asemenea, poți utiliza perdele sau jaluzele pentru a bloca lumina solară în timpul verii și pentru a evita supraîncălzirea casei.

Un alt sfat este să ai grijă de aparatele electrice și să le utilizezi în mod eficient. De exemplu, poți curăța filtrele de praf ale aparatelor de aer condiționat și de încălzire în mod regulat pentru a asigura o funcționare eficientă. De asemenea, poți utiliza aparatul de spălat și de uscat rufe în mod eficient, alegând programele de spălare și de uscare potrivite, și poți folosi apa în mod responsabil, evitând să lași robinetul deschis atunci când nu este necesar.

 

Read more
S-au modificat datele finalei FCC UAV Arad – CSM Constanța, primul meci este programat luni!

FCC UAV Arad și CSM Constanța își dispută în acest an titlul național la baschet feminin! Programul inițial al meciurilor a fost schimbat de comun acord, asta pentru că Sala Polivalentă din Constanța e ocupată cu alte partide (de handbal și baschet masculin), iar cea de la Arad, cu „Naționalele” de judo U13 și U15. Gruparea „galben-albastră” a și anunțat oficial noul calendar:

FCC Baschet UAV Arad va disputa finala Ligii Naționale de Baschet Feminin începând de săptămâna viitoare. Programul a suferit modificări față de cel care a fost anunțat inițial de Federație, din cauza indisponibilității sălilor în care cele două finaliste își dispută partidele de pe propriul teren. Clubul nostru și CSM Constanța au ajuns la un acord pentru modificarea zilelor de disputare a partidelor.

Se joacă în sistemul 3 din 5 meciuri. Primele două vor avea loc la Constanța, pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul regulat. Apoi ultimul act se mută la Arad, iar dacă va fi nevoie de joc decisiv, acesta va avea loc la malul mării.

Programul finalei mari a LNBF:

15.04, ora 19:00 CSM CSU Constanța – FCC Baschet UAV Arad

17.04, ora 19:00 CSM CSU Constanța – FCC Baschet UAV Arad

23.04, ora 19:00 FCC Baschet UAV Arad – CSM CSU Constanța

25.04, ora 19:00 FCC Baschet UAV Arad – CSM CSU Constanța (dacă e necesar)

29.04, ora 19:00 CSM CSU Constanța – FCC Baschet UAV Arad (dacă e necesar)”

Dacă se va ajunge la meciul patru, acesta se va disputa în Polivalenta arădeană la mai puțin de o jumătate de oră după finalul partidei UTA – Oțelul din play-out-ul Superligii. Duelul de pe Arena „Francisc Neuman” este programat în aceeași zi, cu începere de la ora 16:45, însă doar cu copii în tribună.

Read more
PSD Arad și-a stabilit candidații la alegerile locale

Candidatul PSD pentru Primăria Arad va fi actualul viceprimar Ilie Cheşa, s-a decis, joi seară, în Consiliul Politic Judeţean, care s-a desfăşurat în oraşul Ineu, unde s-au validat candidații la funcțiile de primar din partea PSD. Președintele organizației județene, deputatul Mihai Fifor, va candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Arad.
„Am fost validat oficial candidat la Primăria Municipiului Arad din partea PSD. Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o şi îi asigur că n-o să-i dezamăgesc. Sunt convins că, sub coordonarea preşedintelui Mihai Fifor, care este candidatul nostru pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, vom reuşi să câştigăm alegerile din 9 iunie, în judeţul Arad. Acesta este momentul nostru, să arătăm că suntem uniţi şi pregătiţi să aducem schimbarea necesară pentru bunăstarea cetăţenilor”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ilie Cheşa, care este preşedintele organizaţiei municipale a PSD.
La rândul său, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Mihai Fifor, a transmis pe Facebook că în Consiliul Politic au fost validaţi candidaţii partidului pentru primăriile din judeţ.
„Fiecare localitate are particularităţile sale, un profil specific şi probleme particulare ce se impun rezolvate. Tocmai de aceea avem oamenii potriviţi, respectaţi şi stimaţi la ei acasă şi, mai presus, soluţii complexe şi flexibile pentru toate comunele şi oraşele din judeţul Arad”, a scris Fifor, conform agerpres.ro.

Read more
Top 3 sfaturi prin care să devii un bucătar mai bun la tine acasă

Tot mai multă lume preferă să mănânce în oraș în zilele noastre, fie din cauza lipsei timpului, fie din comoditate. Există tot mai multe opțiuni de a mânca în oraș pentru toate gusturile și buzunarele, iar din acest motiv frigiderele de acasă rămân goale. Ei bine, dacă vrei să faci o schimbare în viața ta și să începi să gătești pentru a-ți crea un stil de viață mai sănătos, descoperă în rândurile de mai jos care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi.

Iată care sunt cei 3 pași esențiali în a deveni mai bun la gătit:

  1.     Echipează-ți bucătăria

Fiecare persoană la început de drum în bucătărie are nevoie de un set esențial de ustensile și echipamente pentru a-și facilita procesul de a găti. Investește în unelte de bază precum cuțite de calitate, tigăi și oale de diferite dimensiuni, ustensile de gătit, un blender sau un robot de bucătărie. Un set bine pus la punct de instrumente te va ajuta să pregătești și să gătești orice preparat cu mai multă precizie și eficiență. Alege din gama de plite incorporabile de pe altex.ro și bucură-te de o mai mare facilitate în gătitul preparatelor de care cu siguranță ai nevoie. De asemenea, asigură-te că ai mereu la îndemână ingrediente de bază în bucătăria ta, cum ar fi condimentele, uleiurile, făina, orezul și alte lucruri pe care le mai folosești tu în general și care îți plac.

  1.     Folosește-te de resursele online

În ziua de azi, poți afla răspunsul la aproape orice pe internet.  Ai acces la o bogăție de resurse online care te pot ajuta să îți îmbunătățești abilitățile în bucătărie precum tutorialele video, blogurile culinare și alte aplicații mobile specializate. Cu ajutorul lor, ai posibilitatea de a învăța noi tehnici, rețete creative și diverse trucuri de la bucătari profesioniști și pasionați care îți vor ușura mult munca din bucătărie. Explorează cât mai mult posibil toate aceste resurse și integrează-le în rutina ta de gătit, iar în curând te vei surprinde cu abilitățile învățate.

  1.     Exersează

Ca orice altă abilitate, gătitul necesită practică pentru a te dezvolta și a te depăși în fiecare zi. Nu-ți fie teamă să experimentezi în bucătărie și să încerci rețete noi, chiar și cu riscul de a o da în bară. Cu cât gătești mai des, cu atât vei deveni mai familiarizat cu diferitele tehnici și combinații de arome, lucru ce nu poate decât să te ajute în călătoria ta pe meleagurile gastronomiei. Începe cu rețete simple și progresează treptat către preparate mai complexe pe măsură ce câștigi încredere în abilitățile tale. Nu te descuraja de eventualele eșecuri și reține că ele fac parte din procesul de învățare și nu fac altceva decât să te ajute să te dezvolți ca bucătar.

În concluzie, orice bucătar în devenire are nevoie de câteva cunoștințe de bază cu care să pornească la drum. Așadar, concentrează-te pe cele trei sfaturi de mai sus și învață mici trucuri prin care să-ți faci munca mai ușoară.

 

Read more
Strada Eugen Popa intră în lucru

Începând de joi, 11.04.2024 până vineri, 10.05.2024,  traficul va fi restricționat pe strada Eugen Popa, tronsonul cuprins între Podul Rutier Micălaca și sensul giratoriu din intersecția cu str. Cetății (inclusiv în zona sensului giratoriu). Comisia de sistematizare a Circulației a avizat favorabil aceste restricții pentru desfășurarea în condiții de siguranță a lucrărilor de întreținere și reparații la partea carosabilă și trotuare. Deocamdată acestea se vor executa sub trafic.

Rugăm conducătorii auto să circule cu prudență și să respecte limita legală de viteză pentru zonele în care se execută lucrări și să respecte semnalizarea instituită în zonă.

Dacă pe parcursul execuției lucrărilor se va constata necesitatea unor măsuri suplimentare de închidere a circulației rutiere în zonă, se va proceda în consecință, obligatoriu cu obținerea Avizului Poliției Rutiere Arad de către Executantul lucrărilor.

Precizăm că măsurile de restricționare/închidere a circulației rutiere în vederea execuției lucrărilor de întreținere și reparații a carosabilului și trotuarelor pe strada Eugen Popa, pe tronsonul menționat mai sus, au fost avizate în Comisia de Sistematizare a Circulației din data de 09.04.2024.

Read more
A fost semnat primul proiect strategic finanțat prin Programul Interreg VI-A România-Bulgaria

Astăzi, în prezența domnului ministru Adrian-Ioan VEȘTEA și a Excelenței Sale, domnul Radko Vlaykov, ambasadorul Republicii Bulgaria în România, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul strategic Danube Integrated System for MARking (DISMAR), în cadrul Programului Interreg VI-A România-Bulgaria.

Proiectul va contribui la creșterea siguranței și eficienței navigației pe sectorul comun româno-bulgar al fluviului Dunărea, dezvoltând un sistem de marcare inovator și integrat pe o lungime de 470 km, care va asigura infrastructura necesară implementării unui mod de transport sigur, durabil, inteligent și rezistent la schimbările climatice.

”Semnarea acestui contract reprezintă un angajament concret al guvernelor noastre de a sprijini proiectele de importanță strategică, care promovează cooperarea și dezvoltarea transfrontalieră. Apreciem eforturile și colaborarea tuturor partenerilor implicați în acest proiect și suntem încrezători că DISMAR va aduce beneficii semnificative pentru comunitățile din ambele țări”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

În cadrul proiectului, care are un buget total de aproape 10 milioane de euro (din care cofinanțarea europeană este de aproximativ 8 milioane de euro) și o durată de implementare de 36 de luni, Administrația Fluvială a Dunării de Jos (Galați) este lider, iar Agenția Executivă pentru exploatarea și întreținerea fluviului Dunărea (Ruse) este partener.

Acesta este primul proiect de importanță strategică selectat de Comitetul de Monitorizare a Programului Interreg VI-A România-Bulgaria, care va contribui în mod direct la îmbunătățirea mobilității la nivel național, regional și local, precum și la nivelul Uniunii Europene, de-a lungul Coridorului TEN-T Rin-Dunăre.

Read more