News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Țigarete confiscate în urma acțiunilor de control de pe raza municipiului Arad

Polițiștii Compartimentului Proximitate din cadrul Biroului de Ordine Publică au desfășurat în cursul zilei de astăzi 24 noiembrie a.c., o acțiune pe linia combaterii comerțului ilicit de produse accizabile, în municipiul Arad.

Astfel, în urma activităților desfășurate au fost identificate mai multe persoane care ofereau spre vânzare țigarete susceptibile a proveni din contrabandă, respectiv în Piața Mihai Viteazul din municipiu a fost depistat un arădean de 52 de ani, în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de 720 fire țigarete iar pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu au fost depistați o femeie de 44 de ani și un tânăr de 27 de ani, ambii din municipiul Arad care ofereau spre vânzare 3.000 de fire țigarete diferite mărci.

Întreaga cantitate de țigarete a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, continuând cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.

Read more
Începe licitația pentru construirea sălii de sport din comuna Felnac

În sfârșit, primim vești bune de la Bucuești, acolo unde Primăria Felnac a depus o serie de proiecte, solicitând finanțare guvernamentală.

„Încep să se miște lucrurile la nivel guvernamental și pot să vă anunț că sala de sport, un proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții, a fost scoasă la licitație, documentația este pe SICAP și se așteaptă ofertele. De asemenea, săptămâna trecută, proiectul privind canalizarea a trecut de Comisia Tehnică a Ministerului Dezvoltării, cu două mici obiecțiuni pe care le-am și rezolvat deja, astfel că așteptăm semnarea ordinului de ministru și demararea licitației. Aceeași situație este și la căminul cultural, unde am parcurs toți pașii, urmând să primim ordinul de ministru și să demarăm licitația“, declară primarul Ioan Malița.

Read more
Cazul copilului electrocutat pe un vagon de tren: Salvați Copiii România a dotat singura Unitate Functională de Arşi de uz pediatric din regiunea Moldovei

Băiatul în vârstă de 15 ani care s-a electrocutat, la mijlocul lunii octombrie, după ce s-a urcat pe un vagon de tren şi care a suferit arsuri de 80% din suprafaţa corpului, a putut fi tratat cu aparatură performantă, după ce Organizația Salvați Copiii România a donat Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași, unde copilul este internat, un sistem MEEK expandare grefe piele, în valoare de 16.500 euro.

Prin programul de dotare a secțiilor de pediatrie și a maternităților din întreaga țară, Salvați Copiii România a dotat până în prezent 102 unități medicale, cu o investiție totală de  peste 6.800.000 euro.

Secția de Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă şi Unitate Funcţională de Arşi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii” Sf. Maria” Iaşi, coordonată de Dr. Sidonia Susanu, este singura care deservește întreaga regiune a Moldovei.

Cu cât ai un echipament performant, cu atât şansele de a acoperi arsura sunt mai mari. Echipamentul primit de la Salvați Copiii îi acordă acestui pacient o şansă reală la supravieţuire”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria”. 

Medicii din Secția ieșeană tratează aici un număr foarte mare de patologii și efectuează intervenții complexe, printre care:

 • intervenţii efectuate în regim de urgenţă majoră (în echipă multidisciplinară chirurgie plastică, ortopedie pediatrică, neurochirurgie, etc.) pentru pacientul politraumatizat,
 • replantări de membre amputate, devascularizate, de reconstrucţie a pierderilor de substanţă rezultate ca urmare a unor traumatisme, tumori sau malformaţii,
 • intervenţii de chirurgie reconstructivă adresate malformatiilor congenitale complexe ale feţei şi ale membrelor.

Anual, sunt tratați în medie 250 de copii arşi cu vîrste cuprinse între 3 luni şi 18 ani, cu arsuri cu suprafaţă cutanată între 10% si 70% şi profunzime gradele I-III (toată grosimea), rata de vindecare fiind de peste 98%.

Perioada medie de spitalizare este de 17 zile, majoritatea pacienţilor arşi (peste 75%) provenind din mediul rural şi din familii defavorizate social.

De asemenea, în cadrul Unităţii Funcţionale de Arşi sunt trataţi şi pacienţi cu afecţiuni cutanate deosebit de grave precum: sindromul de necroză epitelială toxică, aplazia cutanată congenitală, epidermoliza buloasă, înregistrându-se reale succese terapeutice.

„De mai bine de un deceniu, Dreamstime participă activ și se implică direct sau cu sprijin financiar în diverse campanii legate de sănătate, egalitate de șanse și drepturi, mediu, schimbări climatice și socio-economice, din dorința de a aduce o schimbare în bine în viața comunităților la nivel local și internațional. Suntem entuziasmați de această colaborare cu Salvați Copiii și sperăm ca prin contribuția noastră, copiii din zona Moldovei să beneficieze de îngrijiri de calitate, acum cu aparatură de ultimă generație”, a declarat Carmen Pietraru, PR & Content manager la compania Dreamstime, cu sprijinul căreia a fost posibilă dotarea.

ZID PENTRU SPITALE, cu 20% din impozitul pe profit

Pentru a putea interveni cât mai prompt în cazurile pediatrice, Secția de Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă şi Unitate Funcţională de Arşi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sf. Maria” Iaşi, mai are nevoie de:

 1. Masă de operație – 25.000 Euro
 2. Sistem de încălzit pacientul intraoperator – 7.000 Euro
 3. Electrocauter – 20.000 Euro
 4. Aspirator chirurgical – 2.000 Euro
 5. Monitor de funcţii vitale – 5.000 Euro
 6. Instrumentar necesar pentru traumatismele severe de braţ şi antebraţ – 11.000 Euro
 7. Truse instrumentar chirurgie reconstructivă – 9.500 Euro
 8. Targă transport pacienţi – 1.200 Euro
 9. Dispozitiv sterilizare pardoseli cu abur – 3.000 Euro
 10. Nebulizator pentru sterilizarea aeromicroflorei – 7.000 Euro.

Companiile care vor să se implice în dotarea secțiilor de pediatrie și a maternităților pot trimite contractul de sponsorizare în baza căruia redirecţionează 20%  din impozitul pe profit la adresa [email protected]. Contractul poate fi descărcat de pe site-ul Organizației Salvați Copiii, de aici: https://www.salvaticopiii.ro/implica-te/companii/directioneaza-20-din-impozitul-pe-profit

Contact Salvați Copiii România: Ștefania Mircea, Coordonator program, [email protected] , 0745.375.148.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii:

De 31 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societate și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viaţa acestora. Peste 2.570.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

Despre Dreamstime

Dreamstime, fondată în România, este cea mai mare comunitate de fotografie stock din lume, număra peste 40 de milioane de utilizatori, 840,000 de fotografi și artiști și găzduiește peste 175 de milioane de fotografii, clipuri și fisiere audio comerciale si editoriale.

Din 2010, Dreamstime a inițiat o serie de proiecte de implicare și responsabilitate corporate la nivel internațional iar în primăvara anului 2021, s-a alăturat organizației Salvați Copiii din România, participand cu donații la campania de dotare a spitalelor de copii din țară.

 

Read more
Top aplicatii pentru mobil (Android)

Aplicatiile pentru telefon sunt foarte populare in ziua de astazi. Practic pe un smartphone poti instala aproape orice aplicatie iti doresti, iar unele dintre aceste programe sunt extrem de utile. Magazinul de aplicatii pentru Android Google Play contine o serie nesfarsita de programe care de care mai interesante, pe care le poti adauga pe telefonul tau in doar cateva momente.

In randurile urmatoare mi-am propus sa iti prezint cateva dintre cele mai populare aplicatii pentru telefoanele Android in prezent.

Cele mai populare aplicatii pentru Android

Telefoanele inteligente care folosesc sistemul de operare Android sunt cele mai des intalnite. Atunci cand vine vorba de aplicatiile speciale concepute pentru acestea, utilizatorii au la dispozitie o intreaga colectie din care pot alege programele care ii intereseaza.

Atunci cand cauti o aplicatie pentru Android evident ca vei accesa Google Play, magazinul special conceput pentru aceste programe. Printre cele mai populare aplicatii pentru telefoanele cu Android se numara:

 • Whats App
 • Facebook
 • Messenger
 • YouTube
 • Netflix
 • Glovo
 • Google Chrome
 • Jocuri video
 • Jocuri de noroc

Whats App

Whats App este in momentul de fata probabil cea mai populara aplicatie de comunicare. Prin intermediul Whats App poti discuta cu cei carora le cunosti numarul de telefon. Aceasta aplicatie este una foarte usor de utilizat, dar in acelasi timp si extrem de utila. Astfel, vei putea comunica prin mesaje, apeluri audio sau apeluri video cu utilizatorii acesteia.

In plus, Whats App iti ofera posibilitatea de a crea grupuri de utilizatori, precum si cateva functii foarte utile, precum incarcarea de imagini, fisiere sau distribuirea locatiei tale exacte (share location).

Facebook

Arhicunoscuta platforma de socializare Facebook este nelipsita de pe telefoanele romanilor, astfel ca aplicatia Facebook este clar una dintre cele mai populare in ziua de astazi. Foarte multi romani isi petrec timpul liber pe Facebook, acolo unde se pot conecta cu prietenii, pot urmari diverse videoclipuri sau pot afla ultimele stiri din presa, de exemplu.

Messenger

Messenger este aplicatia de comunicare asociata platformei Facebook pe care foarte multi romani o folosesc. Asemenea Whats App, prin intermediul Messenger poti discuta prin mesaje text, apeluri video sau apeluri audio cu ceilalti utilizatori si de asemenea exista si alte functii utile.

YouTube

Fara dar si poate aplicatia YouTube este una in care utilizatorii isi petrec o mare parte din timpul liber. Pe YouTube vei gasi o colectie nesfarsita de videoclipuri care de care mai interesante. Vei putea urmari de la tutoriale video si show-uri de stand up comedy pana la vlog-uri de calatorie sau recenzii ale diferitelor produse si servicii.

Netflix

Atunci cand vine vorba de filme si seriale online, Netflix este probabil cel mai cunoscut serviciu in ziua de astazi. Multi romani au deja un abonament pe aceasta platforma, care pune la dispozitia clientilor o multime de filme si seriale interesante, la cea mai buna calitate si cu subtitrari in limba romana.

Mai mult decat atat, prin intermediul aplicatiei Netflix vei putea urmari filmele preferate direct de pe telefon. Astfel si Netflix poate face parte cu usurinta din acest top al celor mai populare aplicatii pentru Android.

Glovo

In ziua de astazi foarte multi oameni comanda mancare direct pe internet, iar unul dintre cele mai populare servicii de livrare de mancare este Glovo. Romanii apeleaza destul de des la aceasta aplicatie, prin intermediul careia pot comanda nu doar mancare de la restaurante, ci si diverse produse alimentare de la magazine si supermarket-uri sau chiar medicamente si produse din farmacii. Este un serviciu simplu si usor de utilizat care in ultimii ani s-a bucurat de o apreciere din ce in ce mai mare la noi in tara.

Google Chrome

Pentru accesarea diferitelor site-uri web cei mai multi romani folosesc aplicatia Google Chrome. Chiar daca telefoanele inteligente vin “la pachet” cu un browser web prestabilit, totusi multi dintre utilizatori aleg aceasta aplicatie. Google Chrome este considerata a fi cea mai rapida aplicatie pentru accesarea internetului, consumand putine resurse ale telefonului si oferind si mai multe functii utile.

Jocuri video

In magazinul Google Play vei gasi o multime de jocuri pentru telefon extrem de interesante. Exista atat jocuri multiplayer, in cadrul carora te joci in compania sau impotriva altor utilizatori, cat si jocuri single player, care sunt excelente pentru momentele cand nu ai semnal sau acces la internet. Practic vei gasi orice tip de joc doresti – de la jocuri cu tematica sportiva sau shootere pana la jocuri de strategie sau de cultura generala.

Jocurile video pentru telefon sunt o modalitate excelenta de petrecere a timpului liber in cazul in care vrei sa te distrezi sau sa te relaxezi.

Jocuri de noroc

Foarte multi romani sunt pasionati de jocurile de noroc, fie ca vorbim de pariuri sportive sau jocuri de casino. In ziua de astazi astfel de jocuri pot fi accesate extrem de simplu si de comod direct de pe telefonul mobil. Cei mai importanti organizatori de jocuri de noroc pun la dispozitia clientilor aplicatii dedicate pentru telefon. Prin intermediul acestor programe te vei distra in cele mai bune conditii la jocurile de noroc preferate de oriunde te-ai afla, direct de pe mobil.

Daca vrei sa joci la pariuri sau casino de pe telefon iti poti face un cont la Fortuna (vezi ce presupune procesul de inregistrare Fortuna), deoarece acest operator ofera una dintre cele mai bune aplicatii pentru Android.

In concluzie, ti-am prezentat mai sus cateva dintre cele mai populare aplicatii pentru Android in momentul de fata. Bineinteles ca pe langa acestea exista multe alte programe extrem de folosite, cum ar fi de exemplu Instagram, Tik Tok, aplicatiile pentru transport, aplicatiile de internet banking si multe altele.

Read more
Inițiativă USR în CLM: mai mult spațiu verde în Arad pentru noile construcții

Problema lipsei de spațiu verde din Arad este combătută printr-o inițiativă a consilierilor USR. Dorian Curcanu și Daniela Săbău, cu ajutorul unui arhitect peisagist, au elaborat un proiect de hotărâre prin care arădenii ar putea beneficia de mai mulți copaci, în special în cazul noilor construcții, dacă celelalte partide din Consiliul Local Municipal vor fi acord.

Încă din primele ședințe consilierii locali ai URS au observat că toate proiectele noi de construcție din Arad, pentru care se realizează planuri urbanistice zonale (PUZ), prevăd foarte puțin spațiu verde,  în special construcțiile de locuințe colective (blocuri) și clădirile cu destinație comercială (centre comerciale, supermarket-uri, centre de servicii).

Cercetările din domeniul urbanismului indică destul de clar că orașele în care trăim devin tot mai aglomerate. Noile construcții fac zonele urbane mai înghesuite. Drept urmare este nevoie să facem tot mai mult pentru a nu scădea calitatea vieții din oraș, iar acest lucru este valabil și pentru Arad.” – Dorian Curcanu

USR a cerut constant Primăriei să crească suprafața de spațiu verde pentru construcțiile noi. Răspunsul administrației locale a fost tot timpul ,,nu se poate, nu avem nici o hotărâre de Consiliu Local care să ne oblige să creștem procentele de spațiu verde”.

Acum avem un astfel de proiect. Consilierii USR au căutat specialiști în România care să ajute această inițiativă, întâlnind-o astfel pe Rebecca Bedelean, arhitect peisagist și vicepreședinte ASOP (Asociația Peisagiștilor din România – Filiala Vest), care și-a alocat timp pentru a ne sprijini la elaborarea unui proiect de hotărâre care are toate șansele să revoluționeze spațiul verde din Arad.

Mulțumesc pentru ocazia de a aduce cunoștințele acumulate pentru orașul meu natal. Sper ca Aradul să devină un oraș mai verde, mai sănătos și cu o infrastructură verde demnă de a se alătura orașelor Europene. Pentru ca toate acestea să devină realitate este nevoie de administrația locală dar și de o contribuție din partea dezvoltatorilor imobiliari, a companiilor care implementează spații comerciale de mari proporții sau chiar persoane fizice care construiesc pe terenuri private. ” – Rebecca Bedelean

Proiectul de hotărâre în sine își propune atât creșterea suprafețelor de spațiu verde pentru construcțiile noi, cât și îmbunătățirea calității acestora.

Marea parte a hotărârii i se datorează Rebeccăi, fapt pentru care îi mulțumim public, deoarece un astfel de proiect ar fi costat câteva mii de euro bune dacă cineva ar fi cerut bani, dar ea l-a realizat din dragoste pentru orașul ei natal” – Daniela Săbău

Realitatea de acum vs. Cum poate arăta Aradul?

În condițiile actuale pentru un bloc nou din Arad se alocă 2 mp/locuitor de spațiu verde. La nivel cantitativ de obicei înseamnă undeva între 5-10% spațiu alocat din întreaga parcelă de teren, un procent foarte mic pentru realitatea zilelor noastre.

Cum vor sta lucrurile dacă proiectul de hotărâre va fi adoptat?

Noile blocuri din Arad vor fi obligate să aibe la nivel cantitativ un minim de 30% spațiu verde din parcelă. La nivel calitativ presupune un arbore la 50 mp de spațiu verde, 1 arbust la minim la 30 mp de spațiu verde și un arbore la fiecare 8 locuri de parcare”  – Dorian Curcanu

Facem un apel către toate partidele din Consiliul Local Municipal să trateze acest proiect de hotărâre cu maturitate. Nu este destul spațiu verde în oraș și trebuie făcut ceva acum, nu peste 10 ani. Să lase deoparte politica de partid și să pună interesul arădenilor deasupra. Până la urmă este vorba de sănătătătatea tuturor”  – Daniela Săbău.

Read more
Florin Mariş: „Se lucrează la refacerea liniilor şi modernizarea stațiilor de tramvai de pe strada prof. univ. dr. Aurel Ardelean”

Un proiect important pentru creșterea calității serviciilor oferite de Compania de Transport Public începe să prindă contur în municipiu. Este vorba despre refacerea liniilor și modernizarea stațiilor de tramvai de pe strada prof. univ. dr. Aurel Ardelean, fosta stradă a Pădurii, un proiect în valoare de peste 15 milioane de lei.

„Proiectul presupune reabilitarea liniei de tramvai în lungime de 1,62 kilometri, a rețelei aeriene de contact, în lungime de 3,7 kilometri, înlocuirea stâlpilor de susținere a rețelei aeriene de contact și modernizarea a opt stații de tramvai, între străzile Abatorului și Condurașilor. De asemenea, urmează să se facă și lucrări la sistemul de iluminat. Investiția are ca obiective creșterea siguranței și vitezei de transport, accesibilizarea stațiilor pentru persoanele cu dizabilități, reducerea emisiilor de CO2 după implementarea proiectului și nu în ultimul rând, creșterea atractivității transportului public, astfel încât numărul arădenilor care folosesc tramvaiul ca mijloc de transport să crească. Lucrările au început și avansează în ritm susținut”, susține Florin Mariș, consilier local municipal PNL.

În încheiere, trebuie menționat că lucrările de pe strada prof. univ. dr. Aurel Ardelean fac parte dintr-un proiect mai amplu, care are ca scop creșterea atractivității sistemului de transport public de călători, prin achiziția de material rulant nou și modernizarea celui existent.

Read more
Consiliul Județean și Primăria Arad, pe primele locuri în regiune la utilizarea fondurilor europene!

Aradul utilizează din plin fondurile europene pentru dezvoltare, mecanism care reprezintă o prioritate pentru administrația județeană și locală. Deputatul Sergiu Bîlcea a felicitat administrația locală și funcționarii care lucrează în proiectele pe fonduri europene pentru munca de până acum.

„ADR Vest a publicat statisticile cu stadiul implementării proiectelor din fonduri europene POR 2014 – 2020. Cifrele arată performanța bună a administrațiilor arădene, Consiliul Județean Arad este pe primul loc iar Primăria Arad pe locul doi la utilizarea și decontarea fondurilor europene în regiunea de vest. Raportat la proiectele accesate, în regiune s-a ajuns la 22,3% decontare, în timp ce Consiliul Județean a decontat 49% din proiectele accesate iar Primăria Arad, 29%. În mod real, ținând cont de costurile mai mici rezultate în urma licitațiilor, procentele de utilizare sunt mai mari. Oricum, vedem o performanță foarte bună la nivelul administrației din Arad, în special pentru Consiliul Județean Arad, care are de departe cele mai bune performanțe în regiune. Îl felicit pe președintele Iustin Cionca și întreaga echipă, consider că sunt un exemplu pentru toți ceilalți. Nu este un discurs triumfalist, este mult de muncă în continuare, dar cred că meritele trebuie recunoscute mai ales în aceste momente, în care contează cifrele și nu discursurile politice. Trebuie să lucrăm în continuare pentru a îmbunătăți legislația și a crea condiții bune pentru utilizarea fondurilor europene, dar și la activitatea de zi cu zi în instituțiile publice, care să ne aducă aproape de 100% utilizare a fondurilor europene până la finalul anului 2023. Este o provocare majoră, mai ales că avem în următorii ani de implementat PNRR și POR 2021 – 2027”, a declarat deputatul PNL Sergiu Bîlcea.

Read more
Primăria Secusigiu a depus trei proiecte pe noul program de investiții „Anghel Saligny“

Guvernul României a demarat un nou program de investiții, denumit „Anghel Saligny“. Prin acest program vor fi alocaţi cel puţin 140 de milioane de lei pentru fiecare judeţ, minimum 4 milioane pentru fiecare comună şi cel puţin 7 milioane de lei pentru fiecare oraş. De asemenea, pentru fiecare municipiu vor fi alocaţi minimum 10 milioane de lei şi cel puţin 43 de milioane de lei pentru reşedinţele de judeţ.

Fondurile alocate vor fi destinate construcţiei a 12.000 km de reţele de alimentare cu apă şi canalizare construite/extinse, 700.000 de branşamente individuale la sistem de alimentare cu apă/racorduri individuale la sistem de canalizare, construcţia sau modernizarea a 2.000 km de drumuri judeţene şi variante ocolitoare şi 3.000 km de drumuri comunale.

Așa cum era de așteptat, Primăria Secusigiu a pregătit trei proiecte și pentru acest program. „Pe noul program „Anghel Saligny“, lansat recent de guvern, Primăria Secusigiu a pregătit trei proiecte. Primele două vizează asfaltarea străzilor paralele cu drumul județean, în Munar, Satu Mare, Sânpetru German și Secusigiu, câte 7 kilometri de străzi în fiecare proiect. Al treilea proiect se referă la introducerea canalizării în comună. Pe lângă cele trei proiecte, mai avem în plan încă unul, înființarea rețelei de distribuție gaze naturale în comuna Secusigiu, dar aici așteptăm normele, ca să știm ce avem de făcut. Sper să primim finanțările pe aceste proiecte, să nu fie doar vobe în vânt din partea guvernului, așa cum s-a întâmplat în ultimul an“, spune primarul Gheorghe Grad.

Primăria Secusigiu are depuse alte patru proiecte importante, la Compania Națională de Investiții, este vorba despre asfaltare străzi, branșamentele de apă la toate gospodăriile, noul cămin de la Sânpetru German și terenul sintetic din Sânpetru German.

Read more
Mihai Fifor: Pensionarii să n-aibă nicio grijă, își vor primi la timp pensiile, integral!

Acuzațiile Ralucăi Turcan la adresa lui Cîțu, dincolo de patetismul și ipocrizia lor, confirmă avertismentele din trecut ale PSD și gravitatea situației actuale. Riscul de neplată a pensiilor justifică o dată-n plus necesitatea intrării PSD la guvernare.

„Și de această dată, așa cum a făcut mereu în ultimii 30 de ani, PSD va repara ce au stricat partidele de dreapta. Pensionarii să n-aibă nicio grijă, își vor primi la timp pensiile, integral!

Pentru ca pensionarii să-și primească banii e nevoie de o rectificarea bugetară care să completeze Fondul Asigurărilor Sociale, din care Cîțu a luat 3 miliarde lei pentru primarii liberali de al căror vot a avut nevoie ca să fie ales președinte al PNL.

Această rectificare bugetară nu poate fi făcută decât de un guvern deplin funcțional, cu atribuții depline. Dacă PSD nu intra la guvernare și nu debloca situația, peste 5 milioane de pensionari riscau, într-adevăr, ca de Sărbători să fie lăsați fără pensiile cuvenite.

PSD și-a asumat ministerul Muncii, tocmai pentru că știe cât de dificilă este misiunea viitorului ministru și cât de mari sunt problemele care-și așteaptă soluțiile corecte.

Așa cum a făcut mereu în istoria sa recentă, PSD va repara ce au stricat guvernele de dreapta! Și-n domeniul pensiilor, și-n privința alocațiilor ori a salariului minim, PSD a găsit și va găsi și viitor resursele necesare nu doar pentru a le plăti la timp, ci și pentru a le majora”, declară deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad.

Read more
Primaria Felnac depune proiect pentru pietruirea și asfaltarea drumurilor agricole

Primăria Felnac a depus la AFIR un proiect pentru pietruirea și asfaltarea drumurilor agricole, care va fi finanțat pe fonduri europene.

„Așa cum anunțam și în numerele trecute, avem un proiect pentru finanțarea și pietruirea drumurilor agricole, pe care l-am depus la AFIR. Chiar în această săptămână, am avut vizita în teren a reprezentanților AFIR, astfel că proiectul a intrat în linie dreaptă. Mă bucur că lucrurile se mișcă atât de repede, pentru că la alte proiecte am stat luni de zile, chiar un an, până s-au demarat procedurile. Sper să mergem tot așa și să avem cât de curând acea centură ocolitoare de care vorbeam și în zilele trecute, finanțată din fonduri europene“, spune primarul Ioan Malița.

 

Read more