News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Asociația Turism Alternativ propune pentru următoarea ediție a proiectului „Turist la tine acasă” un tur, în Arad

Duminică, 28 iulie, de la ora 18, începând cu platoul din fața Gării Arad, arădenii vor putea vedea orașul dincolo de atracțiile turistice principale, de a descoperi „vibe-ul” și de a lua pulsul acestuia. Este recomandat pentru cei care doresc să exploreze mai profund, să înțeleagă diversitatea culturală și istorică a orașului dar și realitatea vieții cotidiene. Obiective neconvenționale și subapreciate, artă stradală, povești locale, legende urbane și evenimente istorice mai puțin cunoscute care au modelat viața comunității. Sunt doar câteva din aspectele abordate. Traseul pornește de la Gara Mare și include opriri la fosta fabrică MARTA, Arena „Francisc Neuman”, Cimitirul Eternitatea, Zona „Lebăda”, Zona „Fortuna” și se încheie la Indagrara, fosta Fabrică de Spirt și Drojdie a familiei Neuman.

Asociația Turism Alternativ, prin proiectul Arad Free Tours, revine cu al cincilea sezon de evenimente intitulate „Turist la tine acasă”. Sub motto-ul „Află poveștile orașului!”, proiectul are ca scop oferirea de tururi ghidate atât localnicilor, cât și turiștilor care vizitează orașul Astfel aceștia vor avea ocazia să se familiarizeze cu istoria și poveștile mai mult sau mai puțin cunoscute ale orașului.

Arad Free Tours este un proiect al Asociației Turism Alternativ și a fost lansat în 2013 de un grup de tineri voluntari. Am pornit acest proiect cu scopul de a promova Aradul iar de atunci am oferit sute de tururi, am ghidat mii de turiști de pe 5 continente și am organizat zeci de evenimente pentru localnici: tururi clasice, tururi tematice, tururi de nișă, tururi pe biciclete sau acțiuni de ecologizare și implicare civică. Totul pe bază de voluntariat, din pasiune pentru Arad!

Turism pe Drumul Vinului

Pe lângă tururile de oraș oferite turiștilor și tururile oferite arădenilor, cei de la Asociația Turism Alternativ vor lansa anul acesta și proiectul „Turism Alternativ pe Drumul Vinului”, o modalitate inedită și autentică de a descoperi cramele din zona Aradului, printr-o experiență culturală și gastronomică unică. „Ne propunem o abordare diferită punând accent pe autenticitate, educație și sustenabilitate. Aceste tururi sunt ideale pentru cei care doresc să descopere mai mult decât vinuri excelente, explorând în același timp cultura, istoria și peisajele fermecătoare ale regiunilor viticole”, spun cei de la Asociația Turism Alternativ.

 

Prima oprire va fi la Crama Feredeu din Șiria, pe 17 august. Detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul Asociației Turism Alternativ – www.turismalternativ.ro – și pe paginile de Facebook Arad Free Tours, Timișoara Free Tours și Asociația Turism Alternativ.

Read more
Acțiune de dezinsecție în municipiul Arad, în iulie

Primăria Municipiului Arad, prin operatorul economic contractat în acest scop, va derula o nouă acțiune de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Arad. Se vor aplica următoarele tratamente:

– tratament chimic terestru/spatial împotriva țânțarilor adulți,

– tratament împotriva căpușelor,

– dezinsecție suprafețe interioare (combatere artropode).

Tratamentul terestru (spațial) împotriva țânțarilor adulți, se va desfășura numai pe

timp de noapte în intervalul orar 21:45-4:30, miercuri/joi24/25 iulie 2024 și joi/vineri -25/26 iulie 2024, în zonele cu vegetație: spațiile deschise din domeniul public și privat al municipiului (parcuri, spații verzi, maluri de lac și alte asemenea, prin termonebulizare), spațiile deschise ale persoanelor fizice și juridice, de pe toate aliniamentele stradale, adiacent acestor spații, cu utilaje adecvate.            

  În cursul zilei de joi, 25 iulie2024, se va aplica și tratamentul împotriva căpușelor (vectori de boli bacteriene, virale sau parazitare), în zonele verzi cu vegetație densă din parcuri, spații publice și de agrement, dar și locații reclamate ca fiind posibile focare aflate pe domeniul public și privat al municipalității. Tot atunci sunt programate și acțiunile de dezinsecție pe suprafețe interioare în locațiile proprietate publică a Municipiului Arad, administrate de Consiliul Local al Municipiului Arad.

Produsele biocide folosite sunt Cymina® Ultra,  Deltatim® Plus, K-othrine SC 7,5 Flow și Insektum Gel.  Toate substanţele sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor (cât timp au în funcțiune semnalele speciale de avertizare luminoase emise intermitent) în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor adulți pentru a evita eventualele incidente neplăcute.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire, în caz contrar Primăria Municipiului Arad şi S.C. DD Chim S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

      Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecție trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spaţii deschise ale persoanelor fizice şi juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecție în spaţiile deschise pe malurile apelor, în depozitele de anvelope uzate, subsolurile de la blocuri etc, în perioada de desfăşurare a acţiunilor de dezinsecție efectuate pe domeniul public şi privat.

 

Read more
Se supendă circulația tramvaielor pe o porțiune de linii

Primăria Municipiului Arad și Compania de Transport Public Arad anunţă publicul călător că, în data de 24 iulie 2024, în intervalul orar 08:30 – 14:00, din cauza unor lucrări de mentenață la calea de rulare, se suspendă circulația tramvaielor pe tronsonul Podgoria/Caius Iacob – Sere.

 Urmare a acestui fapt, vor avea loc următoarele modificări:

  • vagoanele aferente Liniilor 15 și 16 vor circula pe relaţia Făt Frumos –  Podgoria – Piața Romană și retur
  • pe tronsonul Podgoria – Sere și retur, tramvaiele vor fi înlocuite de autobuze, care vor opri în vecinătatea stațiilor de tramvai.
Read more
„Bastardul“ – premiera verii la Cinematograful „Arta“ din Arad

„Bastardul“/„The Promised Land“ (r. Nikolaj Arcel), o epopee plină de suspans, care combină elementele clasice ale genului western cu peisajele şi cultura unică ale Scandinaviei, cu Mads Mikkelsen în rolul principal, va fi proiectat la cinematograful „Arta“ din Arad.

Proiecția va avea loc JOI, 25 IULIE 2024, de la ora 19.00, în sala mare a cinematografului, iar accesul publicului va fi gratuit.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ din Arad sunt organizate de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad

„Bastardul“ promite spectatorilor o poveste fascinantă despre supravieţuire şi eroism.

„Bastardul“ este o adaptare după bestsellerul „Căpitanul și Ann Barbara“, de Ida Jessen, care este inspirat la rândul lui de o poveste adevărată din istoria Danemarcei, despre Ludvig Kahlen, un căpitan de armată pensionat din secolul al XVIII-lea, hotărât să transforme pământurile ostile ale peninsulei Iutlanda într-un tărâm prosper şi plin de viaţă.

Acţiunea filmului are loc în 1755 şi urmăreşte povestea unui fost ofiţer de armată cu o pensie modestă, Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen), care îşi propune să îmblânzească ţinuturile aspre şi nelocuite ale mlaştinilor Iutlandei, cu un scop aparent imposibil: să construiască o colonie în numele Regelui, în schimbul unui titlu nobiliar. Dar singurul conducător al zonei, nemilosul Frederik de Schinkel (Simon Bennebjerg), crede cu aroganţă că acest pământ îi aparţine.

Pentru a-şi realiza visul, Kahlen trebuie să înfrunte obstacole necruţătoare, de la natura dură până la inamicii locali, care vor să-l oprească.

Bastardul a fost filmat de-a lungul a 42 de zile, în locaţii spectaculoase din Danemarca, Suedia, Germania şi Cehia.

Filmările în Danemarca şi Suedia au surprins peisajele nordice sălbatice şi neîmblânzite, în timp ce mare parte din filmările de interior au fost realizate în Cehia şi Germania, care au oferit cadre istorice şi arhitectonice ce au ajutat la reconstruirea fidelă a epocii. În nordul Danemarcei, pe peninsula Iutlanda, echipa de filmare s-a aventurat în locaţia reală în care Ludvig Kahlen şi-a construit casa în urmă cu mai bine de 300 de ani. Accesul în regiunea istorică este interzis vizitatorilor, iar regizorul Nikolaj Arcel a declarat într-un interviu că cea mai mare parte a pădurii din Iutlanda este foarte greu de filmat, din cauza deteriorării peisajului şi a reglementărilor stricte care o înconjoară.

Filmul a fost deja ovaţionat la numeroase festivaluri de film internaţionale pentru scenariul său solid, regia impresionantă şi performanţele actoriceşti deosebite.

Filmul a câştigat trei premii la European Film Awards şi a fost nominalizat pentru Leul de Aur la Veneţia 2023.

Renumita platformă dedicată criticii de film RogerEbert.com laudă performanţa lui Mads Mikkelsen, descriind-o ca „o adevărată minune”, în timp ce revista de cultură Time Out evidenţiază forţa epică a filmului, comparându-l cu The Last of the Mohicans, datorită pasiunii şi convingerilor politice puternice.

Cronica menţionează că filmul este „cea mai captivantă poveste despre cultivarea cartofilor de la The Martian încoace” şi laudă performanţa lui Mikkelsen şi modul în care filmul reuşeşte să transmită atât supravieţuirea în sălbăticie, cât şi romantismul.

Read more
Cinci practici utile pentru integrarea sustenabilității în mediul de afaceri

Lumea afacerilor din România este tot mai preocupată de problemele mediului și de accesul la resurse. Din această cauză este obligatorie tranziția către sustenabilitate prin introducerea unor practici care să contribuie în această direcție. Din ce în ce mai multe companii românești trec printr-o reevaluare a modelelor de afaceri prin încorporarea de practici sustenabile pentru a face față provocărilor și pentru a obține o imagine pozitivă în rândul comunității.

Iată ce practici pot utiliza firmele din România pentru integrarea sustenabilității!

Trecerea la sustenabilitate are ca efect reducerea urmărilor negative asupra mediului înconjurător concomitent cu apariția unor oportunități valoroase de afaceri ce pot atrage clienți și investitori interesați de ecologie. Introducerea practicilor sustenabile în afaceri oferă numeroase avantaje, acestea putând fi implementate cu succes prin utilizarea serviciilor unor firme specializate, cum ar fi Stratos.ro, cu ajutorul cărora se pot dezvolta planuri de acțiune eficiente care să permită tranziția firească spre un nou model de afaceri prietenos cu natura.

  1. O primă măsură ce trebuie să stea la baza implementării sustenabilității este evaluarea urmărilor activităților economice asupra sistemelor ecologice. Printr-o astfel de analiză pot fi identificate elemente precum consumul de resurse, gestionarea deșeurilor și emisia gazelor cu efect de seră. Astfel, pot fi stabilite obiective clare și metodele cele mai potrivite pentru reducerea urmărilor negative asupra mediului înconjurător. În plus, se impune o monitorizare continuă a progresului în vederea ajustării strategiilor în funcție de necesități.
  2. Companiile pot contribui la economia sustenabilă prin folosirea pe o scară tot mai largă a tehnologiilor verzi. Printre măsurile ușor de aplicat în acest sens se numără instalarea unor sisteme de iluminat eficiente energetic, înlocuirea echipamentelor de producție mari consumatoare de energie cu unele noi și eficiente și utilizarea sistemelor de generare a energiei pe baze eoliene și fotovoltaice. Aceste măsuri au rolul de a proteja ecologia, dar și de a adăuga plus valoare unei afaceri.

3. O companie ce dorește să devină sustenabilă este obligată să implice activ angajații. În acest sens este utilă educația și implicarea acestora prin participarea la diverse programe de formare și sensibilizare. Prin aceste cursuri se poate crea o cultură organizațională proprie, ce încurajează angajații să contribuie activ la introducerea și atingerea obiectivelor de sustenabilitate.

4. Firmele care vor să devină sustenabile trebuie să dezvolte un program de responsabilitate socială corporativă (CSR). Prin intermediul acestui program este realizată o implicare activă în diverse proiecte comunitare și de protejare a mediului înconjurător. De exemplu, angajații pot fi încurajați să participe la acțiuni de voluntariat prin care să susțină cauzele de mediu, putându-se astfel obține o imagine pozitivă, care să contribuie la succesul organizației.

5. Trecerea la sustenabilitate presupune o strânsă colaborare între toate părțile participante la efortul economic. Toate componentele lanțului (furnizori, clienți, autorități, comunități locale) trebuie să contribuie la un dialog deschis și la încheierea de parteneriate prin care să se dezvolte soluții comune, utile în fața provocărilor de mediu.

În concluzie, implementarea practicilor de sustenabilitate în cadrul afacerilor din România oferă posibilitatea desfășurării unei activități profitabile, care să protejeze în același timp mediul înconjurător.

Read more
Șase jucătoare din România pe tabloul principal la UniCredit Iași Open

Șase jucătoare din România pe tabloul principal la UniCredit Iași Open. Rusoaica Mirra Andreeva, principala favorită, iar Jaqueline Cristian este a treia pe lista capilor se serie

Sâmbătă la prânz s-a tras la sorți tabloul principal al turneului WTA 250 UniCredit Iași Open, concurs cu premii totale de 232.244 de euro și 250 de puncte WTA. Principala favorită la Iași este tânăra rusoaică de doar 17 ani Mirra Andreeva, locul 31 WTA, cea mai tânără jucătoare din Top 100, semifinalistă la Roland Garros în acest an.

Șase jucătoare din România pe tabloul principal la UniCredit Iași Open. Jaqueline Cristian, a treia favorită

Pe tabloul principal sunt acceptate direct 3 jucătoare din România, Jaqueline Cristian (locul 66 WTA, favorită 3), Anca Todoni (118 WTA) și Irina Begu (138), iar alte trei reprezentante ale țării noastre, Elena Gabriela Ruse (149 WTA), Miriam Bulgaru (206 WTA) și Irina Bara (223 WTA), au primit wild-card.

Jaqueline Cristian, Anca Todoni și Irina Begu vor întâlni în primul tur jucătoare venite din calificări, în timp ce Irina Bara va juca cu iberica Marina Bassols Ribera, numărul 121 mondial.

Gabi Ruse o va întâlni în prima rundă la Iași pe rusoaica Anastasia Tikhonova, numărul 194 mondial, iar cea mai grea misiune dintre românce o va avea Miriam Bulgaru, jucătoarea noastră urmând să o înfrunte pe nemțoaica Tatjana Maria, numărul 61 mondial și favorită 2.

Principala favorită la Iași este Mirra Andreeva, 17 ani, locul 31 WTA, tânăra jucătoare din Rusia urmând să joace în prima rundă cu Noma Noha Akugue, din Germania.

Anca Todoni: ”Îmi place mult turneul de la Iași”

Tragerea la sorți a fost coordonată de arbitrul principal Mihaela Testiban, alături de doamnia sa fiind prezenți directorul de concurs Daniel Dobre și deținătorul licenței Iași Open, Andrei Oriță. De asemenea, la eveniment au fost prezente și două jucătoare de pe tablou, românca Anca Todoni și Noma Noha Akugue, din Germania.

”E foarte plăcut, îmi place foarte mult să joc acasă și abia am așteptat acest turneu. Îmi place foarte mult turneul, abia aștept să încep competiția. Nu va fi un meci ușor în primul tur, chiar dacă voi întâlni o fată din calificări. Îmi propun să îmi păstrez nivelul, să mă fucusez pe mine, să mă bucur de public și de toată energia pozitivă. Nu îmi propun niciodată un obiectiv al clasamentului sau al turneului, ci să mă fucusez pe tenisul meu și să mă bucur de perioada asta cât mai mult. Victoria de la Wimbledon m-a încărcat cu multă energie pozitivă. M-am bucurat de acea experiență și am dat tot ce am putut”, a declarat Anca Todoni.

Iată cum arată tabloul primului tur la UniCredit Iași Open: 

[1] Mirra Andreeva (Rusia) vs Noma Noha Akugue (Germania)

Aliaksandra Sasnovich (Rusia) vs P-BYE or Qualifier / Lucky Loser 1

Q vs Maria Timofeeva (Rusia)

Q vs [6] Martina Trevisan (Italia)

[4] Anna Blinkova (Rusia) vs Olga Danilovic (Serbia)

Q vs Anca Todoni (România)

Marina Bassols Ribera (Spania) vs [WC] Irina Bara (România)

Q vs [8] Anna Bondar (Ungaria)

[5] Elina Avanesyan (Rusia) vs Leyre Romero Gormaz (Spania)

Nuria Parizas Diaz (Spania) vs Petra Martic (Croația)

[WC] Elena Gabriela Ruse (România) vs Anastasia Tikhonova (Rusia)

Q vs [3] Jaqueline Cristian (România)

[7] Maria Lourdes Carle (Argentina) vs Chloe Paquet (Franța)

Q vs Ekaterina Makarova (Rusia)

Irina Begu (România) vs P-BYE or Qualifier / Lucky Loser 2

[WC] Miriam Bulgaru (România) vs [2] Tatjana Maria (Germania)

 

Read more
Cum poți să reduci risipa alimentară din propria casă

Reducerea risipei alimentare este o problemă deosebit de importantă în contextul actual, având în vedere impactul semnificativ pe care risipa de alimente îl are asupra mediului și economiei globale. În fiecare an, cantități enorme de alimente sunt aruncate, ceea ce contribuie la emisiile de gaze cu efect de seră, la consumul inutil de resurse și la pierderi financiare pentru gospodării.

Sfaturi practice pentru a reduce risipa alimentară în propria casă

  1. Planificarea mesei

Planificarea meselor săptămânale este un pas esențial pentru a reduce risipa alimentară. Înainte de a merge la cumpărături, întocmește un plan al meselor pentru săptămâna următoare. Acest lucru te va ajuta să cumperi doar acele alimente de care ai nevoie, evitând achiziționarea impulsivă de produse care ar putea ajunge să fie aruncate. În plus, creează o listă de cumpărături pe baza acestui plan și respect-o cu strictețe.

2. Depozitarea corectă a alimentelor

Stocarea adecvată a alimentelor poate prelungi semnificativ durata lor de viață și poate reduce riscul de deteriorare. Folosește recipiente etanșe pentru a păstra alimentele proaspete și depozitează-le în locuri corespunzătoare. De exemplu, fructele și legumele trebuie păstrate în compartimentul pentru produse proaspete din frigider, iar alimentele perisabile, cum ar fi carnea și lactatele, trebuie depozitate în partea cea mai rece a frigiderului.

3. Înțelegerea etichetelor de valabilitate

Etichetele de valabilitate pot fi confuze, dar înțelegerea corectă a acestora te poate ajuta să eviți aruncarea alimentelor încă bune. „A se consuma de preferință înainte de” indică data până la care produsul își păstrează calitățile optime, dar nu înseamnă neapărat că alimentul devine nesigur după această dată. În schimb, „A se consuma până la” este o dată limită de siguranță, iar alimentele nu ar trebui consumate după această dată.

4. Utilizarea gadgeturilor moderne

Un instrument valoros este friteuza cu aer cald, care poate fi luată pe altex.ro, și este potrivită pentru reducerea risipei alimentare. De exemplu, legumele care încep să se înmoaie pot fi transformate rapid în chipsuri crocante și sănătoase. Resturile de carne pot fi reîncălzite fără a-și pierde savoarea, iar pâinea veche poate fi transformată în crutoane delicioase. Dacă îți surâde ideea, comandă online de la Altex o friteuză cu aer cald, pentru a valorifica corespunzător alimentele.

5. Folosirea resturilor alimentare

Resturile de alimente pot fi folosite în mod creativ pentru a prepara noi feluri de mâncare. De exemplu, resturile de legume pot fi transformate în supe sau ciorbe, iar pâinea veche poate fi folosită pentru a face crutoane sau budincă. De asemenea, înființarea unui sistem de compostare la domiciliu este o modalitate excelentă de a recicla resturile de alimente și de a reduce deșeurile organice.

6. Utilizarea tehnologiei

Tehnologia poate fi un aliat puternic în reducerea risipei alimentare. Există numeroase aplicații mobile care te ajută să planifici mesele, să gestionezi lista de cumpărături și să ții evidența alimentelor din frigider. De asemenea, unele aplicații te avertizează când alimentele se apropie de data de expirare, ajutându-te să le consumi înainte de a se deteriora.

7. Adoptarea dietelor sustenabile

Adoptarea unei diete sustenabile poate contribui la reducerea risipei alimentare. Consumă mai multe legume, fructe și cereale integrale și redu consumul de carne și produse procesate. Dietele pe bază de plante sunt mai sănătoase și produc mai puține deșeuri în comparație cu dietele bogate în carne.

În concluzie, reducerea risipei alimentare este o responsabilitate individuală care poate avea un impact semnificativ asupra mediului și economiei globale. Implementând strategiile menționate mai sus în viața de zi cu zi, vei putea economisi bani, contribuind totodată la protejarea resurselor naturale și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

 

Read more
Top 3 lucruri care te ajută să fii mai frumoasă natural

Frumusețea naturală va fi tot timpul la modă! Pentru a avea mai multă încredere în tine, este esențial să găsești modalități și tratamente care să-ți accentueze trăsăturile fizice deja existente. În plus, adoptând astfel de tehnici, nu doar că vei reuși să-ți scoți în evidență trăsăturile autentice, dar vei reuși să creezi un stil de viață sănătos și echilibrat. În articolul de azi o să discutăm despre trei aspecte care îți pot eleva look-ul natural.

Iată top 3 sfaturi care te pot ajuta să fii mai frumoasă în mod natural:

  1. Un păr bine întreținut

Părul este de cele mai multe ori considerat a  fi coroana frumuseții unei femei. Orice look poate fi schimbat și elevat de un păr sănătos și bine întreținut. Pentru a obține cel mai strălucitor și frumos păr este necesar să folosești produsele de îngrijire potrivite. Alegerea șamponului, a balsamului și a produselor de styling este crucială în obținerea rezultatelor dorite. Analizează-ți tipul de păr și observă care sunt nevoile acestuia. Dacă ai firul mai uscat, folosește ceva pentru hidratare intensă, iar dacă ai părul mai gras, folosește un șampon puternic. În plus, este important să-ți tai vârfurile la fiecare 6-8 săptămâni pentru a evita despicarea și a menține un aspect sănătos. Ai grijă să-ți protejezi părul de razele UV de fiecare dată când ieși în soare pentru a evita degradarea și uscarea excesivă.

  1. Un zâmbet perfect

Un zâmbet sănătos și strălucitor este unul dintre cele mai atractive aspecte ale imaginii tale. Asigură-te că mergi regulat la medicul stomatolog pentru a-ți examina sănătatea dinților. Astfel, poți depista în timp util orice probleme care ar putea apărea înainte ca acestea să se agraveze. De asemenea, este necesar să investești în aparatură performantă și în ceea ce privește igiena ta de acasă. Periază-ți dinții de două ori pe zi și folosește ața dentară. În plus, poți folosi un duș bucal eficient de pe altex.ro pentru a înlătura mai eficient resturile interdentare. Buzele joacă un rol aproape la fel de important în aspectul feței tale, așa că este elementar să le menții hidratate și catifelare. Este necesar să ai mereu la tine un balsam de buze pe care să-l reaplici la nevoie.

  1. O piele curată și netedă

Pielea este cel mai mare organ al corpului și necesită o atenție specială pentru a rămâne sănătoasă și frumoasă. Astfel, este important să-ți creezi o rutină de îngrijire adecvată tipului tău de ten. Curăță-ți fața de două ori pe zi pentru a îndepărta impuritățile și excesul de sebum. Apoi, continuă cu o cremă hidratantă și un serum care să-ți trateze diverse probleme ale tenului precum acneea, ridurile sau petele. În fiecare dimineață aplică cremă cu protecție UV pentru a-ți proteja tenul de radiațiile soarelui și a lupta împotriva îmbătrânirii tenului. Cu toate acestea, nu uita că adevărata hidratare și bunăstare a tenului pornește din interior, așa că acordă atenție dietei tale și consumă cel puțin doi litri de apă în fiecare zi.

În concluzie, este important să reții că încrederea în aspectul tău fizic pornește de la sănătatea sa. Odată ce excelezi la fiecare dintre capitolele de mai sus, o să-ți iubești mult mai tare toate trăsăturile.

Read more
Spectacol aniversar „Avram Iancu – 200 de ani”

Invităm arădenii la un eveniment de excepție, organizat de Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean, vineri, 19 iulie, la ora 19.00, în Cetatea Aradului! O experiență muzicală de neuitat, care marchează 200 de ani de la nașterea eroului național Avram Iancu și aduce un omagiu personalității emblematice a celui care a fost intitulat Crăișorul Munților.

În cadrul concertului vor evolua nume mari ale folclorului românesc: Mioara Velicu, Constantin Enceanu, Sava Negrean Brudașcu, Tudor Furdui Iancu, Oana Bozga Pintea, Gelu Voicu, Andreea Voica, Bogdan Toma și, de asemenea, Florentina și Petre Giurgi. De asemenea, vor participa Ionuț Langa, Rodica Ardelean-Onița, Petrică Pașca, Edi Motan, Roxana Suciu, Alexandru Pop Zărăndean și Voichița Suba.

Evenimentul va include un recital extraordinar al Orchestrei „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Această orchestră este cunoscută pentru măiestria sa și contribuția semnificativă la promovarea și păstrarea muzicii tradiționale românești.

Gazda spectacolului va fi Iuliana Tudor, cunoscută pentru eleganța și profesionalismul său în prezentarea evenimentelor culturale.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat: „Vă așteptăm cu drag să participați la acest moment special și să celebrăm împreună moștenirea culturală și istorică a Țării Moților. Este o onoare să organizăm acest eveniment aniversar, prin care aducem un omagiu lui Avram Iancu, o personalitate marcantă din istoria noastră. Sperăm ca acest spectacol să fie un prilej de reflecție și de mândrie pentru toți cei prezenți”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc, a adăugat: „Avram Iancu a fost și rămâne un simbol al curajului și al luptei pentru dreptate. Prin acest eveniment dorim să păstrăm vie memoria lui și să celebrăm valorile care ne definesc ca popor.”

La eveniment, intrarea este liberă, pe baza actului de identitate. Partenerul media al spectacolului este Televiziunea Română.

Read more
Adrian-Ioan Veștea: “Continuăm să dezvoltăm cooperarea româno-niponă în domeniile urbanismului și construcțiilor”

Adrian-Ioan VEȘTEA, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a primit, astăzi, la sediul ministerului, vizita E.S. domnul Takashi KATAE, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România.

Discuțiile s-au axat, în principal, pe inițierea unor proiecte pilot interinstituționale de cercetare și inovare privind introducerea instrumentelor și tehnicilor digitale în managementul riscului de dezastre, cu implicarea mediului privat, academic și de cercetare și a autorităților publice, care să contribuie la optimizarea planurilor de acțiune și a politicilor de managementul riscurilor, astfel încât autoritățile publice să acționeze rapid și eficient în caz de cutremur. Totodată, ca măsură de prevenție, a fost propusă realizarea unor proiecte pilot pentru integrarea de noi tehnologii și materiale, în procesul de consolidare seismică a clădirilor și în reabilitarea infrastructurii de drumuri locale.

De altfel, anul trecut, în luna martie, România și Japonia au semnat un Parteneriat Strategic, menit să consolideze relațiile de cooperare dintre cele două țări, inclusiv în domeniul reducerii riscului de dezastre.

Cei doi oficiali au convenit asupra realizării unui schimb de bune practici privind reglementările tehnice în domeniile urbanismului și construcțiilor, evaluarea post-dezastru a pagubelor asupra clădirilor, verificarea siguranței post-seism a clădirilor și stabilirea soluțiilor de intervenție, precum și implementarea unor soluții moderne de reconstrucție.

România și Japonia cooperează deja cu succes la nivel științific și tehnologic în cadrul Centrului pentru Optică de Mare Putere de la Măgurele (ELI-NP), obiectiv finanțat prin de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

“Am toată încrederea că parteneriatul româno – nipon va continua și va aduce noi oportunități de cercetare și dezvoltare, schimburi de experiență valoroase și rezultate cu efecte vizibile pe termen lung pentru ambele țări. În acest sens, reafirm angajamentul şi întreaga disponibilitate a reprezentanților Ministerului Dezvoltării pentru consolidarea acestei colaborări fructuoase în domenii de interes național și apreciez în mod deosebit angajamentul experților niponi de a participa la acțiuni comune împreună cu statul român, a subliniat ministrul Adrian-Ioan VEȘTEA.

Read more