News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CHINEZII VOR SA CLONEZE OAMENI IN FABRICA LOR: „E NEVOIE DE O NOUA REPLICA A LUMII MODERNE” CHINEZII VOR SA CLONEZE OAMENI IN FABRICA LOR: „E NEVOIE DE O NOUA REPLICA A LUMII MODERNE”
Please follow and like us:
Pin Share

Cercetătorii chinezi au deja cea mai mare fabrică de clonare din lume ce posedă tehnologie suficient de avansată pentru a clona un om. Unica reţinere a lor este frica de opinia publică.

Boyalife Group, împreună cu partenerii săi, construiesc o centrală gigantică în cel mai nordic port din Tianjin, care are drept scop producţia aprozimativ a unui milion de vaci clonate pe an până în 2020. Vacile sunt doar un pas în ambiţiile lui Xu Xiaochun, directorul executiv al companiei.
Compania chineză Boyalife Group, în parteneriat cu compania sud-coreeană – Sooam şi Academia Chineză de Ştiinţă, lucrează deja la îmbunătăţirea clonării primatelor în scopul utilizării acestora în experimente ştiinţifice pentru cercetarea diferitor maladii. Trecerea rapidă de la clonarea primatelor la clonarea oamenilor a stârnit o serie de controverse morale şi etice. “Firma nu s-a angajat, în prezent, în activităţi de clonare umană, fiindcă acestea ar putea solicita să fie „auto-oprite”, din cauza unor posibile reacţii adverse”, a declarat  Xu Xiaochun.
Conform afirmaţiei lui Xu, care se referă şi la modificarea opiniilor despre homosexualitate, valorile sociale se pot schimba, sugerând că oamenii ar putea avea mai multe opţiuni cu privire la propria lor reproducere. „În prezent, singura modalitate de a avea un copil este ca acesta să se nască de la o mamă şi un tată. Poate că, în viitor, vor fi trei opţiuni în loc de una. Copilul să se nască 50 la 50 din mamă şi din tată sau să existe posibilitatea de a alege genetic 100 % din tată sau 100 % din mamă. Aceasta este doar o alegere”, afirmă Xu.
Pentru moment, Xu doreşte să devină primul furnizor din lume de carne de vită „clonată”. Reproducerea genetică identică a bovinelor permite „să se sacrifice mai puţin şi să producă mai mult” şi asta pentru a răspunde cerinţelor în plină expansiune a clasei de mijloc din China. Clonarea diferă de modificarea genetică, dar aplicarea acesteia la animale ar permite firmei să-şi omogenizeze producţia.
„Totul în supermarket arată bine, totul e aproape strălucitor. Acelaşi lucru vrem să-l facem şi cu carnea. Amintiţi-vă, aceasta este doar un aliment. Noi vrem ca acesta să fie uniformă, consistentă şi de calitate premium”, a menţionat Xu. Potrivit cercetărilor americani de la Administraţia Alimentară şi Farmaceutică din SUA, există controverse în legătură cu carnea de vită clonată utilizată în consumul uman. Parlamentul European a susţinut interzicerea utilizării în lanţul alimentar carne şi alte produse provenite de la animale clonate.
Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU nu s-a implicat, încă, în revizuirea acestei probleme. Han Lanzhi, un specialist de siguranţă a OMG de la Academia Chineză de Ştiinţe Agricole, a declarat că pretenţiile companiei Boyalife cu privire la siguranţa, domeniului de aplicare şi calendarul operaţiunilor lor au fost alarmante şi neplauzibile. „Trebuie să existe reglementări stricte cu privirea la asta, deoarece atunci când o companie urmăreşte propriile interese, ar putea face foarte uşor şi alte lucruri in viitor”, afirmă Han Lanzhi.
În acelaşi timp, Xu Xiaochun, directorul executiv al companiei Boyalife Group, a declarat: „Vrem ca publicul să vadă că clonarea nu este o idee chiar atât de nebună şi că oamenii de ştiinţă nu sunt stranii, îmbrăcaţi în haine de laborator, ei nu ascund experimente ciudate în spatele unei uşi sigilate”, a declarat acesta, citat de AFP.
Sursa: descopera.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *