News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Conferințele „Aradul și România Mare“. Prof.univ.dr.emerit Ion Zainea – invitat la Arad Conferințele „Aradul și România Mare“. Prof.univ.dr.emerit Ion Zainea – invitat la Arad
Please follow and like us:
Pin Share

Cea de-a doua ediție a evenimentului „Conferințele Aradul și România Mare“ este programată să se desfășoare joi, 14 noiembrie 2019, la ora 12.00, în sala „Astra“ de la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ și îl are ca invitat pe prof.univ.dr.emerit Ion Zainea, de la Facultatea de Istorie și Relații Internaționale de la Universitatea din Oradea.

Tema conferinței prezentate de prof.univ.dr.emerit Ion Zainea este Reforma în justiție. Cele dintâi măsuri în teritoriile alipite la 1 Decembrie 1918 (Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș).

Moderatorii evenimentului vor fi prof. univ. dr. habilit. Corneliu Pădurean de la Universitatea „Aurel Vlaicu“ și dr. Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol“.

Intrarea este liberă.

Prof.univ.dr. Ion Zainea este cunoscut pentru preocupările orientate în special spre problematica românească a perioadei interbelice şi epocii comuniste, cu precădere asupra procesului de epurare politică şi cenzura istoriografiei române.  Este director al revistei Analele Universității din Oradea – Fascicula Istorie – Arheologie, referent științific al publicației Marisia (Târgu Mureș).

Evenimentul „Conferințele Aradul și România Mare“ este organizat în cadrul proiectului „Voci în cetate“, derulat de Centrul Municipal de Cultură Arad, care anul acesta este dedicat perioadei de după 1 Decembrie 1918, când s-a consolidat România Mare.

Organizatorilor, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură li se alătură la această ediție a proiectului Consiliul Județean și Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol“.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Asociația Ștefan Cicio Pop, Universitatea „Aurel Vlaicu“ și Inspectoratul Școlar Județean Arad.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *