News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cum să lucrezi eficient de acasă: amenajează-ți biroul conform nevoilor tale Cum să lucrezi eficient de acasă: amenajează-ți biroul conform nevoilor tale
Please follow and like us:
Pin Share

Pandemia de Covid și restricțiile care au fost impuse în acea perioadă au obligat multe firme să adopte un sistem de muncă online sau hibrid, angajații fiind nevoiți să lucreze de acasă. Dacă și tu te regăsești în această situație sau dacă te-ai angajat de curând și serviciul tău presupune să stai în propria locuință în majoritatea timpului, atunci îți este cunoscut sentimentul de incertitudine în a face diferența muncă-acasă și haosul care poate să își facă simțită prezența de aici.

Pentru a putea înlătura aceste senzații care îți împiedică productivitatea, poate că ar trebui să îți delimitezi mult mai clar zona de unde vei lucra și să o amenajezi în așa fel încât să ai parte numai de beneficii și de un randament sporit.

       Uite câteva sfaturi utile despre biroul tău de acasă:

         Nu lucra niciodată din pat, din bucătărie sau din dormitorul copilului

         Una dintre frecventele greșeli când vine vorba de sistemul online de muncă este aceea că nu îți stabilești un loc care să fie dedicat doar muncii și ajungi să îți rezolvi task-urile din pat sau lângă mâncarea pe care o gătești în ziua respectivă. Este complet neproductiv, mai ales că specialiștii spun că afectează capacitatea de concentrare, creierul tău nemaiștiind când este momentul în care să fie atent și când să se relaxeze. În acest sens, încearcă să lucrezi doar de la birou și lasă laptopul acolo atunci când trebuie să părăsești camera într-o pauză.

Aranjează lucrurile de pe birou încât să nu te distragă

Cu siguranță că ai văzut măcar o dată un birou plin de materiale de papetărie, pixuri albastre sau colorate, evidențiatoare, washi-tape și multe altele. Acestea sunt cu adevărat folositoare, mai ales dacă ești genul de persoană care nu se poate organiza fără o agendă și preferă totul scris de mână, însă este important ca fiecare dintre ele să aibă locul său pe birou. Dacă sunt împrăștiate, se poate să fii mult mai distras atunci când lucrez.

E recomandat să te folosești de organizatoare speciale pentru produsele de papetărie, cum sunt recipientele speciale pentru pixuri și markere, iar dacă te folosești de foarte multe foi atunci când lucrezi și îți notezi ideile, ar fi bine să achiziționezi câteva folii de plastic de pe site-ul CRTBirotica.ro, care îți protejează și organizează materialele în același timp. Odată ordonat biroul, și gândurile tale vor fi mai ordonate.

Fă-ți un program de lucru

         Atunci când vine vorba de munca de la domiciliu, așa cum ai observat mai sus, tendința de a îmbina serviciul cu lucrurile pe care trebuie efectiv să le îndeplinești duce la o consumare ineficientă și deloc productivă a timpului tău. Din această cauză ar fi bine să ai în vedere să îți stabilești foarte clar programul tău de lucru. Nu este vorba aici de orele dedicate de către companie pentru jobul tău, să zicem de la 09 dimineața la 17, ci de felul în care tu îți organizezi obiectivele. Stabilește clar în ce interval orar vei face un lucru și care va fi următorul de pe listă. În acest mod, vei ști care va fi timpul tău petrecut stând efectiv la birou și care sunt clipele în care poți să te detașezi de la muncă.

Acestea fiind spuse, gândește-te bine la nevoile tale care au legătură cu lucratul de acasă și cu organizarea spațiului în care duci la bun sfârșit fiecare sarcină. Nu uita că materialele de papetărie ne fac viața mai ușoară, dar este clar necesară și o bună organizare a lor pe birou, pentru a nu cădea într-o extremă a neproductivității.

Sursa foto: pexels.com

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *