News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

De Ce Ai Nevoie Pentru A Monta Mobila Singur De Ce Ai Nevoie Pentru A Monta Mobila Singur
Please follow and like us:
Pin Share

Doar cine nu a cărat un dulap pe scări măcar până la primul etaj poate fi de părere că este mai comod să comanzi mobila gata asamblată, în loc să-ți fie livrate piesele pe care să le montezi singur.

Dacă ai la dispoziție instrucțiunile și uneltele necesare, o astfel de activitate presupune un efort mult mai mic, iar dacă îți place să meșterești, o poți găsi chiar reconfortantă.

Nu întâmplător am adus vorba de unelte, pentru că acesta este subiectul principal pe care dorim să-l abordăm în articolul de față. Așadar,  te invităm să continui lectura dacă vrei să știi care sunt sculele necesare pentru montarea mobilei pe cont propriu!

Mașină de găurit și înșurubat

Dacă te întrebai de ce ai avea nevoie de o mașină de găurit și înșurubat pentru gospodăria ta, asamblarea pieselor de mobilier poate fi unul dintre răspunsuri. Un astfel de dispozitiv este o unealtă 2 în 1, cu ajutorul căreia poți da găuri în pereți sau alte suprafețe și totodată poți strânge sau desface șuruburi.

O unealtă de acest tip este de mare ajutor când trebuie să montezi piesele de mobilă care se prind cu șuruburi, dacă vrei ca acestea să fie foarte bine fixate.

De asemenea, dacă trebuie să dai găuri în pereți pentru montarea corpurilor suspendate nu trebuie decât să înlocuiești capul de înșurubare cu un burghiu la dimensiunea potrivită.

Fierăstrău electric

Este posibil ca unele piese să aibă nevoie de anumite ajustări pentru a se potrivi perfect în spațiul locuinței, iar in acest scop este bine să ai la îndemână un fierăstrău electric.

Cu ajutorul acestuia poți tăia rapid și precis bucățile din lemn, însă la fel de eficient este și când vine vorba de prelucrarea plăcilor de rigips, fibrociment sau a plăcilor aglomerate.

Trebuie precizat că pentru fiecare tip de material este necesar și un anume model de disc.

Nivelă cu laser

Când asamblezi mobilă, este foarte important să te asiguri că elementele componente sunt drepte și perfect aliniate, pentru ca produsul final să arate exact ca în poza de prezentare.

Îți va fi foarte ușor să faci aceasta cu ajutorul unei nivele laser, mult mai simplu de utilizat decât clasicul boloboc folosit în același scop. Pentru montarea mobilei nu ai nevoie de un model foarte sofisticat, fiind suficientă o nivelă laser cu o rază de 20 de metri și un număr mic de linii orizontale și verticale.

Telemetru

Este foarte important să cunoști cu exactitate dimensiunile mobilei dar și ale spațiului în care aceasta urmează să fie amplasată, iar în acest scop trebuie să faci o serie de măsurători.

Poți folosi un metru de tâmplărie sau o ruletă, dar noi îți recomandăm tot o variantă modernă a unui aparat de măsură din noua generație.

Este vorba de telemetru, cu ajutorul căruia nu doar că poți măsura, ci poți să faci și diferite calcule privind distanța, aria sau volumul. De asemenea, un telemetru are și capacitatea de a calcula unghiurile – un alt detaliu important atunci când asamblezi mobila.

Mașină de șlefuit

Dacă vrei să recondiționezi niște piese mai vechi de mobilier și să le dai o nouă față, vei avea nevoie și de o astfel de sculă pentru îndepărtarea straturilor vechi de lac sau vopsea și pregătirea suprafețelor pentru vopsire ori lăcuire.

Trebuie să știi că există două tipuri distincte de mașini de șlefuit, care se diferențiază în funcție de mișcarea talerului. Astfel, mașinile de șlefuit orbitale sunt cele la care talerul se mișcă circular, în timp ce la mașinile alternative, acesta efectuează o mișcare de du-te-vino, înainte și înapoi.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *