News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Organizarea cărților în doi timpi și trei mișcări: 3 secrete Organizarea cărților în doi timpi și trei mișcări: 3 secrete
Please follow and like us:
Pin Share

Pasionații de lectură știu cât este de complicat să organizezi o colecție bogată de cărți, mai ales când spațiul pe care îl ai la dispoziție este unul redus. Dar poți privi această activitate ca pe ceva ce faci cu pasiune și dedicare, mai ales pentru că este vorba de obiecte la care ții și pentru care vrei să pregătești zone speciale din locuința ta. De asemenea, nu doar aspectul practic este important, ci și efectul pe care biblioteca de acasă îl va avea asupra decorului general. Iată câteva secrete care te vor ajuta în amenajare:

  1. Decide locul în care vrei să le amplasezi

Pentru a te bucura de un decor cât mai bine organizat și echilibrat, din punct de vedere estetic, dar și al planului din încăpere, decide care ar fi cel mai potrivit loc pentru a amplasa corpul de mobilier pe care vrei să-l folosești. De regulă, într-o cameră spațioasă, poți alege un corp mare cu rafturi pe întreaga suprafață a unui perete principal. Fie că este vorba de cel din spatele canapelei din sufragerie sau un perete lateral, ai la dispoziție mai multe opțiuni.

În cazul unei camere mai mici, optează pentru suporturi pentru cărți care pot fi amplasate în diferite zone ale încăperii, indiferent că este vorba de un colț sau pe raftul unui corp cu vitrine. De asemenea, în camera copilului poți economisi mult spațiu cu ajutorul acestor suporturi pe care așezi cărțile lui preferate.

     2. Joacă-te cu modul în care le așezi

Modul clasic de a așeza cărțile orizontal în bibliotecă nu este mereu cel mai creativ, iar dacă vrei să creezi o imagine deosebită poți combina volumele în poziție orizontală și verticală. În acest fel, poți chiar să amplasezi obiecte mai mici de decor deasupra cărților și să dai un aer boem atmosferei din cameră.

Dacă ai cărți din domenii variate, merită să te ocupi de organizarea pe subiecte și teme, dar și în funcție de autori. Nu trebuie să le organizezi alfabetic însă poți să ții cont de perioada în care au fost scrise cărțile și genul acestora: ficțiune, memorii, jurnale etc.

     3. Alege ce păstrezi și ce nu

Organizarea cărților este și prilejul perfect de a decide care dintre acestea merită să mai facă parte din colecția ta și care pot fi dăruite sau donate. Fie că vrei să faci loc pentru cărțile pe care plănuiești să le achiziționezi, de pe lista de citit sau ai nevoie de mai mult spațiu pentru alte lucruri, toate acestea sunt motive suficient de bune pentru a renunța la unele dintre ele.

 

Trece în revistă toate cărțile pe care le deții și decide care sunt motivele pentru care fac încă parte din biblioteca ta. Dacă ai citit deja o carte și nu te-a impresionat, acesta este un motiv suficient de bun pentru a o dona sau pentru a o vinde. De asemenea, dacă ai citit o carte într-o perioadă a vieții tale cu care nu te mai identifici în prezent, îi poți oferi o nouă viață în colecția altcuiva. Gusturile se schimbă, iar acest lucru este perfect normal. Nu îți aglomera spațiul cu volume care nu mai vorbesc pe limba ta.

Organizarea cărților face parte din procesul de amenajare sau renovare a unei locuințe. Bucură-te de piesele de mobilier care îți permit să depozitezi colecția ta în cel mai creativ mod și fă chiar azi o selecție de cărți pe care ai putea să le donezi unei cauze nobile.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *