News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Poliția Locală Arad verifică modul respectării curățeniei orașului Poliția Locală Arad verifică modul respectării curățeniei orașului
Please follow and like us:
Pin Share

Agenţii din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad desfăşoară zilnic verificări pentru a stabili modul în care este cunoscută, dar mai ales respectată legislaţia referitoare la curăţenia oraşului. Acţiunile oamenilor legii îi vizează deopotrivă pe cetăţeni şi persoanele juridice care abandonează deşeuri pe domeniul public, dar şi societăţile care se ocupă de salubritatea oraşului, indiferent că vorbim despre salubritatea menajeră sau stradală.

Potrivit art.7 pct.3, HCL 162/2006, modificată,  cetăţenii au obligaţia să menţină curăţenia pe trotuare (sau pe drum, acolo unde nu exista trotuare), pe porţiunea din dreptul imobilului şi a locurilor de parcare folosite, prin: măturat periodic (saptamânal), îndepartarea buruienilor care cresc pe lângă borduri, garduri, stâlpi, împrejmuiri, ş.a. şi, în mod special, a celor cu potenţial alergen, Ambrosia Artemisiifolia – iarba pârloagelor, de pe terenurile şi spaţiile verzi pe care le deţin sau folosesc, prin scoaterea rădăcinilor, smulgere, cosire”. În plus, arădenii au obligaţia de a „întreţine spaţiile verzi adiacente imobilelor şi condomiilor prin măturare, greblare şi chiar plantare cu material dendrofloricol, toaletarea arborilor de talie mică şi a arbuştilor ornamentali şi văruitul acestora”.

Drept urmare a verificărilor, poliţiştii locali arădeni împreună cu o echipă a SC Retim SA l-au surprins pe H.T. în timp ce depozita mai mulţi saci cu gunoi menajer de altă provenienţă, pe platforma gospodărească de pe strada Henri Coandă din municipiu. Bărbatul în vârsta de 48 de ani a fost sancţionat de oamenii legii cu amendă în cuantum de 1000 de lei, în baza Legii 211/2011.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *