News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a avut joi, 10 noiembrie 2011, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii administraţiilor locale beneficiare ale Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, pentru a stabili ultimele detalii cu privire la demararea lucrărilor.  Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finanţare de autorităţile publice locale şi sunt preluate în administrare de Ministerul Dezvoltării Rurale şi Turismului (MDRT) pe perioada realizării proiectelor.

Valoarea estimată a contractului pentru judeţul Arad este 330.250.900 lei. „La realizarea lucrărilor se vor respecta standardele de cost stabilite de MDRT pentru aceste categorii de investiţii din fonduri publice. Durata contractului de achiziţie publică include durata prevăzută pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor solicitate (3 ani) şi perioada de rambursare a creditului (maxim 7 ani) dar nu mai târziu de 2020”, a precizat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. Durata de garanţie a lucrărilor este de 2 ani de la semnarea recepţiei la terminarea lucrărilor. În vederea reducerii costurilor se acceptă folosirea unor soluţii alternative, fără a se afecta caracteristicile prevăzute în normele tehnice.

Vor fi derulate lucrări de reabilitare a unor tronsoane din DJ Arad-Seleuş, DJ Arad-Felnac-limită judeţ Timiş, cât şi reabilitarea unor străzi din municipiul Arad. De asemenea vor fi modernizate drumuri de interes local din 47 de localităţi din judeţul Arad: Almaş, Bârsa, Bârzava, Bata, Beliu, Birchiş, Brazii, Buteni, Cărand, Cermei, Conop, Covăsânţ, Craiva, Curtici, Felnac, Ghioroc, Hălmăgel, Ineu, Lipova, Livada, Macea, Mişca, Nădlac, Păuliş, Pecica, Peregu Mare, Pilu, Sântana, Săvârşin, Sebiş, Secusigiu, Şeitin, Semlac, Şepreuş, Şicula, Şiria, Tauţ, Ususău, Vinga, Vladimirescu şi Zăbrani.

Prin acest Program Naţional vom reuşi să reabilităm un tronson de drum foarte important al judeţului nostru: Arad-Seleuş. De asemenea, o altă prioritate a Consiliului Judeţean, drumul Arad-Felnac-Secusigiu-limită judeţ Timiş, va fi reabilitat, deocamdată pe un prim tronson, până la Felnac. În total, prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii vor fi reabilitaţi 307 kilometri de drum în judeţul nostru”, a declarat Nicolae

Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. La întâlnirea dintre conducerea Consiliului Judeţean şi primari s-a subliniat necesitatea finalizării proiectelor tehnice în maxim 45 de zile.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *