News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Rețeta bucătarului francez pentru Perfect Steak Haché, gătită acasă acasă Rețeta bucătarului francez pentru Perfect Steak Haché, gătită acasă acasă
Please follow and like us:
Pin Share

Steak haché nu este un burger, vă vor spune specialiștii. Orice asemănare între carnea tocată de vită turnată într-o pătlagină din Franța și acel burger american servit într-o chiflă este doar o coincidență.

Mâncarea ar trebui să fie o plăcere, atât timp cât sunteți un mâncător de carne, friptura haché poate avea un gust minunat, oricum o clasificați.

Întrebați-l pe bucătarul francez Pierre Koffmann, cu trei stele Michelin, care a crescut iubitor de fripturi în anii ’50, la casa familiei sale din Tarbes – în provincia Gascony din sud-vestul Franței – cu mult înainte de a încerca vreodată burgerii.

„Ne obișnuiam să avem steak hache în fiecare zi de luni, dar erau făcute cu carne de cal”, spune el. „Doar măcelarul cu carne de cal era deschis luni și mama mea le făcea. Copiii adoră steak haché și, desigur, sunt mai ieftine decât fripturile.
„Se servește cu salată. În Franța, la acea vreme exista un singur dressing – muștar, ulei, sare și oțet. Aveam salată la fiecare masă. Dar îi poți avea cu cartofi prăjiți și sunt foarte buni cu piure de cartofi. ”
Aici, Koffmann, în Londra, își împărtășește rețeta. Este foarte relaxat în ceea ce privește cantitatea de grăsime din carnea tocată, unde bucătarii britanici tind să ia în considerare 20% minim. Și mai spune că este bine să adăugați muștar sau alte ingrediente în amestec, deși s-a descurcat când am menționat de pudra de curry.
Rețeta de bază este simplă, orarul de mai jos este cel sugerat de Koffmann după ce și-a testat propria rețetă pentru Bloomberg. Un sfat: rezistă tentației de a mișca friptura în jurul tigăii. Dacă o lași în același loc, dezvoltă o crustă mai bună.
Ingrediente (pentru doi burgeri):
300 de grame de carne tocată
O ceapa medie tocata marunt
20 de grame de unt
Un cățel de usturoi
Două gălbenușuri de ou
Sare si piper
Gătitul:
Prăjiți ușor ceapa în unt până devine aurie, aproximativ 12 minute.  Adăugați usturoiul tocat fin în ceapă pentru ultimele trei minute. Puneți pe o farfurie să se răcească. Bateți gălbenușurile de ou, apoi amestecați cu carnea tocată, împreună cu ceapa (răcită), sare și piper. Faceți două forme de chiftele mari. Se încălzește puțin unt într-o tigaie. Prăjiți-le la foc mare timp de două minute, apoi reduceți la mediu încă două, întoarceți și prăjiți (la mediu) încă două minute.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *