News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad informează angajatorii care deţin aprobare pentru păstrarea şi completarea carnetelor de muncă la unitate, despre obligativitatea prezentării acestor carnete, în cel mai scurt timp, la Casa Judeţeană de Pensii Arad în vederea scanării, conform pvederilor H.G. 1768/2005.

Pe lângă activitatea de scanare se desfăşoară, în continuare, şi activitatea de preluare a datelor din carnetele de muncă, pentru acele carnete care nu au parcurs anterior această etapă.

Precizăm, că fac obiectul preluării datelor şi scanării doar acele carnete de muncă care conţin perioade de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 01.04.2001.

Refuzul de a preda carnetele de muncă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 5.000 lei, în cazul persoanelor juridice şi de la 300 la 600 lei, în cazul persoanelor fizice, potrivit art. 11 din H.G. 1768/2005.

Informaţii suplimentare cu privire la programarea şi predarea carnetelor de muncă se pot obţine la sediul Casei Judeţene de Pensii Arad, din str. Voluntarilor, nr. 2A, la compartimentul CREDI sau la nr. tel. 0257/281345.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *