News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, până în prezent, a fost depus un număr de 13.534 cereri, pentru un efectiv de 2.049.855 capete ovine/caprine, termenul limită pentru a solicita Plata Naţională Directă Complementară (CNDP) pentru sectorul zootehnie fiind 15 iunie 2011.
Se acordă plăţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic producãtorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin, cresc şi exploateazã animale de producţie, identificate şi înregistrate în sistemul naţional.
Pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine/caprine, producătorul trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Astfel, efectivul din exploataţie să fie de minimum 50 de capete de femele ovine / 25 de capete de femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la data de 31 martie 2011.
Totodată, efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicită prima să fie înscris în Registrul naţional al exploataţiilor la data depunerii cererii şi trebuie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere până la data de 31 august 2011.
De asemenea, cererea trebuie să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite în baza hotărârii judecătoreşti, viză care atestă efectivele de ovine/caprine pentru care se solicită primă.
Este important de menţionat că şi în anul 2011, dacă, în urma verificărilor, se constată diferenţe între numărul animalelor solicitat la plată şi numărul animalelor determinate (eligibile), se aplică reduceri sau excluderi de la plată.
În situaţia în care raportul dintre numărul de animale cu nereguli şi numărul de animale determinat este mai mare de 50%, solicitantul este exclus de la plată pentru anul în care se face solicitarea primei pe cap de animal.
………….La nivelul Centrului judeţean A.P.I.A. Arad au fost solicitate un număr de 966 cereri pretipărite, depunându-se un număr total de 463 cereri din care 27 pentru caprine şi 436 pentru sprijinul financiar acordat deţinătorilor de ovine.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *