News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Vrei să-ți deschizi propria afacere? Iată 3 sfaturi de care trebuie să ții cont! Vrei să-ți deschizi propria afacere? Iată 3 sfaturi de care trebuie să ții cont!
Please follow and like us:
Pin Share

Nu este niciodată o idee rea să începi o afacere în zilele noastre. Loc pe piață este, iar oportunitățile sunt infinite. Totuși, când decizi să faci acest pas, trebuie să iei în considerare câteva chestiuni care cu siguranță îți vor apărea în cale de-a lungul călătoriei tale în calitate de antreprenor.

Află care sunt pașii pe care trebuie îi faci pentru a defini linia fină dintre startul unei afaceri de succes și o pierdere de timp!

  1. Nu fii lacom!

Când te decizi să pornești pe acest drum trebuie să te înarmezi cu foarte multă răbdare. Este esențial să-ți temperezi impulsurile și să nu uiți că scopul tău principal este acela de a-ți împlini un vis, nu acela de a face bani peste noapte. Amintește-ți în fiecare zi că socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg.

Cu siguranță vor apărea cheltuieli neprevăzute, iar profitul din primele luni, oricât de mic ar fi, nu trebuie să te descurajeze. Renunță cel puțin pentru început la tendința de a te lasă mânat doar de mirajul profitului. Dacă vei ține cont de acest sfat, 90% dintre greutăți vor fi dispărut deja.

  1. Promovarea este un MUST.

O altă greutate a începutului unei afaceri este lipsa de sensibilizare a publicului la misiunea pe care ți-ai asumat-o. Dacă vrei că afacerea ta să crească într-un ritm cel puțin constant, dacă nu chiar alert, trebuie să ai o strategie riguroasă de promovare, atat online, cat si stradala. Din fericire, variantele de promovare sunt foarte diverse în zilele noastre. De exemplu, panourile de publicitate stradală de la PentaMedia sunt alese de mulți români aleg pentru afacerile lor. Pe lângă acestea, mai sunt adesea abordate promovările pe rețele de socializare, reclamele televizate sau pliantele împărțite trecătorilor.

Orice variantă ai alege, trebuie să știi că fără promovare ai șanse foarte mici de reușită. Nu aștepta să se răspândească vestea apariției afacerii tale, căci riști să fii umbrit de competitori între timp.

  1. Tratează-ți angajații cum vrei să-ți fie tratați clienții.

Începutul va fi greu. Nimeni nu contestă asta. Totuși, nu uita să îți păstrezi zâmbetul pe buze și să îți tratezi angajații cu respect și benevolență. Specialiștii în domeniu susțin adesea că angajații tratați prost sunt mai predispuși să oglindească acest comportament asupra clienților decât cei plătiți prost.  Un mediu prietenos în care se cultivă înțelegerea și calmul îți va aduce mai multe beneficii decât ai crede.

Concluzia nu poate fi alta decât aceea că ar fi bine să înaintezi cu pași mici, dar siguri. Nu există rețeta succesului, dar cu siguranță există ,,ingrediente” cunoscute ale acestuia. Pune-ți ideea în practică, dar rămâi cu capul pe umeri!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *