News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În luna mai a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, au executat 1062 misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice în zonele pieţelor, târgurilor şi oboarelor, în zona instituţilor de învăţământ, la manifestările sportive, cultural artistice şi religioase desfăşurate în municipiul şi judeţul Arad. Toate aceste misiuni au avut ca obiective creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor arădeni, apărarea proprietăţii publice şi private, precum şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

În urma, acestor misiuni executate de jandarmii arădeni, au fost constatate pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional un număr de 18 infracţiuni, dintre care amintim lovirea sau alte violenţe, ameninţarea, deţinerea la pescuit de către persoane neautorizate a tipurilor de unelte de pescuit comercial şi furt calificat, cu 17 autori reţinuţi, 1 urmărit naţional prins, iar în sistem integrat patrulele mixte formate din jandarmi şi poliţişti au constatat 6 infracţiuni cu 5 autori reţinuţi.

Menţionez că marea majoritate a infracţiunilor au fost constatate „în flagrant”, fapt ce a dus şi la recuperarea imediată a prejudiciilor produse.

Jandarmii arădeni au mai intervenit pentru aplanarea unor conflicte la 93 sesizări telefonice venite din partea unor cetăţeni pe numărul unic pentru apeluri de urgenţe 112 şi pe numărul inspectoratului 0257/514900.

Totodată, au fost aplicate un număr de 199 amenzi contravenţionale, în valoare de 83.950 lei, un număr de 42 avertismente scrise, toate acestea în urma legitimării a peste 2300 de persoane şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri, comercializate ilicit de anumite persoane, constând în produse alimentare şi nealimentare, precum şi unelte de pescuit comercial deţinute ilegal, în valoare totală de 9010 lei.

În această perioadă jandarmii arădeni au mai asigurat paza şi protecţia fizică a 41 transporturi de valori aparţinând Administraţiei Finanţelor Publice Arad, a 42 transporturi de corespondenţă clasificată şi a 2 transporturi speciale, care au tranzitat judeţul Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *