News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

15 cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal în Ungaria, depistaţi de poliţiştii de frontieră români 15 cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal în Ungaria, depistaţi de poliţiştii de frontieră români
Please follow and like us:
Pin Share

Poliţiştii de frontieră români au depistat 15 cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal în Ungaria, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Poliţia de Frontieră Română, tentativele de trecere frauduloasă a frontierei au avut loc în ultimele două zile.

„În data de 25.04.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile pentru o societate comercială din Germania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, nouă cetăţeni străini”, se arată în comunicat.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că aceste nouă persoane sunt cetăţeni din Siria şi Turcia.

O altă tentativă de trecere a frontierei pe la Nădlac II s-a înregistrat în cursul zilei de duminică, atunci când şase persoane care se deplasau pe jos au fost observate la 10 metri de graniţă.

„Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Camerun, Nigeria şi Congo, solicitanţi de azil în ţara noastră”, se precizează în comunicat.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *