News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În luna septembrie a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au executat 1581 misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice în zonele pieţelor, târgurilor şi oboarelor, în zona instituţilor de învăţământ, la manifestările sportive, cultural-artistice şi religioase desfăşurate în municipiul şi judeţul Arad. Toate aceste misiuni au avut ca obiective creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, apărarea proprietăţii publice şi private, precum şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Pe timpul desfăşurării misiunilor, au fost constatate 22 infracţiuni cu 21 autori, dintre care amintim: lovirea sau alte violenţe, ameninţarea şi furtul calificat. Patrulele mixte ce acţionează, în sistem integrat, pe linia menţinerii ordinii publice, au constatat 32 infracţiuni cu 33 autori. Majoritatea infracţiunilor au fost constatate „în flagrant”, ceea ce a dus la recuperarea imediată a prejudiciilor produse.

Jandarmii arădeni au mai intervenit pentru aplanarea unor conflicte la 188 sesizări telefonice venite din partea cetăţenilor, prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 şi la dispeceratul inspectoratului la numărul de telefon 0257.514900.

În misiunile executate au fost aplicate 264 amenzi contravenţionale în valoare de 118.700 lei şi 34 avertismente scrise. Au fost ridicate, în vederea confiscării, bunuri comercializate ilicit, constând în produse alimentare şi nealimentare, în valoare totală de 3.530 lei.

În această perioadă jandarmii arădeni au mai asigurat paza şi protecţia fizică a 29 transporturi de valori, 44 transporturi de corespondenţă clasificată şi 5 transporturi speciale care au tranzitat judeţul Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *