News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

2 februarie – Ziua Mondială a Zonelor Umede

Curiozitati 1 februarie 2011 admin 0

ape naturale sau artificiale1 aprovizionarea stratului subteran de apă1 atenuarea schimbărilor climatice1 având o suprafaţă totală de 145 milione de hectare.De la aderarea României (1991) şi până în prezent1 cinci regiuni din ţară au fost desemnate situri Ramsar: Rezervaţia Biosferei “Delta Dunării” (în 1991) şi Balta Mică a Brăilei (în 2001)1 Complexul Piscicol Dumbrăviţa (jud. Braşov) şi Lacul Techirghiol (jud. Constanţa) (1996). Desemnarea unei zone umede ca site Ramsar este o recunoaştere a importanţei acestor zone ca resurse de mare va1 Convenţia asupra Zonelor Umede1 dulce sau sărată1 există 150 de părţi contractante care au înscris pe lista Ramsar peste 1600 zone umede de importanţă internaţională1 în Iran1 inclusiv întinderi de apă marină. România va găzdui în prima parte a anului 2012 cea de-a unsprezecea reuniune a Conferinţei Părţilor la Convenţia de la Ramsar asupra zonelor umede de importanţă inter1 Lunca Mureşului (jud. Arad şi Timiş)1 Mâine1 menţinerea biodiversităţii. Zonele umede reprezintă întinderile de bălți1 mlaștini1 naturală1 permanente sau temporare1 purificarea apei1 retenţia nutrienţilor şi sedimentelor1 se semna la Ramsar1 stabilizarea ţărmurilor şi protecţia împotriva furtunilor1 ştiinţifică şi a rolului lor multiplu în menţinerea calităţii mediului prin controlul inundaţiilor1 tratat interguvernamental care stabileşte cadrul acţiunilor naţionale şi cooperării internaţionale pentru conservarea şi utilizarea raţională a zonelor umede şi a resurselor pe care acestea le oferă.1 unde apa este stătătoare sau curgătoare1
Please follow and like us:
Pin Share

Mâine, 2 februarie este Ziua Mondială a Zonelor Umede. În urmă cu 40 de ani, se semna la Ramsar, în Iran, Convenţia asupra Zonelor Umede, tratat interguvernamental care stabileşte cadrul acţiunilor naţionale şi cooperării internaţionale pentru conservarea şi utilizarea raţională a zonelor umede şi a resurselor pe care acestea le oferă. În prezent, există 150 de părţi contractante care au înscris pe lista Ramsar peste 1600 zone umede de importanţă internaţională, având o suprafaţă totală de 145 milione de hectare.

De la aderarea României (1991) şi până în prezent, cinci regiuni din ţară au fost desemnate situri Ramsar: Rezervaţia Biosferei “Delta Dunării” (în 1991) şi Balta Mică a Brăilei (în 2001), Lunca Mureşului (jud. Arad şi Timiş), Complexul Piscicol Dumbrăviţa (jud. Braşov) şi Lacul Techirghiol (jud. Constanţa) (1996).

Desemnarea unei zone umede ca site Ramsar este o recunoaştere a importanţei acestor zone ca resurse de mare valoare economică, naturală, ştiinţifică şi a rolului lor multiplu în menţinerea calităţii mediului prin controlul inundaţiilor, aprovizionarea stratului subteran de apă, stabilizarea ţărmurilor şi protecţia împotriva furtunilor, retenţia nutrienţilor şi sedimentelor, atenuarea schimbărilor climatice, purificarea apei, menţinerea biodiversităţii.

Zonele umede reprezintă întinderile de bălți, mlaștini, ape naturale sau artificiale, permanente sau temporare, unde apa este stătătoare sau curgătoare, dulce sau sărată, inclusiv întinderi de apă marină.

România va găzdui în prima parte a anului 2012 cea de-a unsprezecea reuniune a Conferinţei Părţilor la Convenţia de la Ramsar asupra zonelor umede de importanţă internaţională.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *