News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

3 PASI SIMPLI DE URMAT PENTRU A-TI IMBUNATATI IQ-UL 3 PASI SIMPLI DE URMAT PENTRU A-TI IMBUNATATI IQ-UL
Please follow and like us:
Pin Share

Nu este imposibil să-ţi măreşti coeficientul de inteligenţă. Ca orice muşchi, creierul îşi poate spori activitatea dacă este antrenat cum trebuie, după cum şi „repaosul” exagerat îl va „calma”.

Pentru a fi sigur că creierul tău funcţionează la capacitate maximă, ai nevoie de mici schimbări în stilul de viaţă. Astfel, sistemul tău nervos va funcţiona mai repede, dar şi mai eficient.

1. Nu-ţi maltrata creierul. Cel mai logic pas pe care trebuie să-l faci este să renunţi la alcool, ţigări şi droguri, pentru ca celulele creierului să fie suficient de bine oxigenate şi să funcţioneze la parametri optimi.

2. Dormi suficient. Un somn bun şi odihnitor ajută creierul să-şi îmbunătăţească capacităţile intelectuale. Dacă te privezi de somn, funcţiile creierului scad din ce în ce mai mult în performanţă. Nu lăsa problemele de somn nerezolvate. îţi vor afecta atât sănătatea, cat si intelectul.

3. Alimentaţia. Un alt element important în stimularea coeficientului de inteligenţă este alimentaţia. Consumă fructe şi legume care îţi îmbunătăţesc starea de sănătate şi care, totodată, îţi sporesc şi funcţiile creierului. Printre acestea se numară: avocado, afinele, somonul, alunele, seminţele (de floarea soarelui, de susan, de in), cafeaua, fasolea, ovazul, orezul brun, ceaiul, ciocolata, scoicile, usturoiul, ouăle, legumele cu frunze verzi.

Sursa: click.ro

Foto: click.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *