News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

3 piese auto care trebuie inlocuite inainte de venirea iernii daca sunt uzate 3 piese auto care trebuie inlocuite inainte de venirea iernii daca sunt uzate
Please follow and like us:
Pin Share

Sezonul rece reprezinta o mare provocare pentru soferii care trebuie sa-si echipeze si sa isi pregateasca autovehiculele pentru a face fata zilelor cu temperaturi scazute. Astfel, acestia trebuie sa-si asigure un nivel de confort sporit si sa ofere un plus de atentie sigurantei, deoarece conditiile de rulare in timpul iernii pot fi dificile.

De asemenea, multe dintre piese masinii vor fi nevoite sa lucreze la un nivel mult mai intens si, in cazul in care acestea sunt afectate de uzura, exista posibilitatea sa nu faca fata conditiilor grele sau sa cedeze chiar in timpul mersului, ceea ce ar creste riscul de accident.

Iata ce piese trebuie schimbate daca prezinta urme de uzura

Echiparea automobilului pentru sezonul rece incepe inainte ca temperaturile sa scada definitiv si iarna sa se instaleze. In acest timp, soferii pot schimba piesele uzate daca acestea nu vor putea face fata temperaturilor negative, pentru a elimina orice fel de risc de accident. Astfel, acestia trebuia sa inceapa cu piesele care au cea mai mare expunere la uzura si care trebuie sa functioneze in parametri optimi pe timp de iarna.

Pompa de combustibil

Indiferent de tipul de combustibilul cu care functioneaza masina, pompa are rolul de a-l absorbi din rezervor si a-l transporta catre carburator. Din cauza faptului ca multi soferi circula cu automobilul chiar daca rezervorul se afla la un nivel minim, pompa este nevoita sa forteze acest proces, ceea ce poate provoca o uzura prematura.

Primele semne de uzura a pompei sunt reprezentate de incapacitatea masinii de a porni la prima cheie. Pe timp de iarna, acest lucru devine cu atat mai greu cu cat pompa este nevoita sa functioneze la temperaturi scazute. De aceea, trebuie testata din timp si inlocuita, daca este cazul.

Bateria

La fel ca si pompa de combustibil, bateria ajuta masina sa porneasca, dar nu o mentine pornita. In acelasi timp, bateria asigura functionarea sistemului electric, chiar si atunci cand motorul nu este pornit. In schimb, frigul ii poate afecta modul de functionare, fiind foarte sensibila la temperaturi scazute si necesita mai multa energie pentru a porni motorul automobilului.

O bateria descarcata sau uzata nu poate face sezonului rece, ceee ce poate afecta functionarea unor elemente, precum farurile, care sunt extrem de importante in aceasta perioada.

Anvelopele

Pregatirea masinii pentru iarna incepe cu anvelopele care sunt fabricate in mod specific pentru sezonul rece. Acestea sunt esentiale pentru controlul masinii in conditii de zapada si inghet.

De aceea, orice sofer are obligatia de a se asigura ca cele de iarna nu sunt uzate inainte de a le monta. Pentru acest lucru, trebuie folosite produse de calitate, cum sunt anvelopele de la Auto Soft, care pot oferi un nivel mare de siguranta si control asupra masinii.

Orice sofer trebuie sa fie foarte atent la piesele auto atunci cand pregateste automobilul pentru sezonul rece. Uzura duce la o incapacitate de functionare, ceea ce poate fi extrem de periculos atunci cand drumurile sunt inghetate sau acoperite cu zapada.

sursa foto: envato.com

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *