News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

3 variante economice pentru încălzirea casei 3 variante economice pentru încălzirea casei
Please follow and like us:
Pin Share

Eficiența energetică a unei clădiri sau case înseamnă de fapt limitarea consumurilor și folosirea rațională a resurselor de care dispune acea locuință, iar încălzirea casei este prioritară în acest sens. Pentru a încălzi o casă este nevoie de multă energie, iar economisirea nu se poate face decât prin implementarea unor măsuri eficiente de optimizare, despre care discutăm în cele ce urmează.

Alegerea unor dispozitive de calitate pentru încălzire

Dispozitivele folosite pentru încălzirea locuințelor au fost dezvoltate foarte mult în ultimii ani. Astăzi sunt disponibile o serie de centrale si cazane termice de calitate superioara pe care le poți utiliza fără grija pierderilor de căldură sau a consumurilor inutile. Specialiștii recomandă înlocuirea sistemelor vechi de încălzire sau a celor care nu corespund din punct de vedere tehnic cerințelor moderne, în special și datorită accentului pus din ce în ce mai mult pe eficientizarea clădirilor din punct de vedere termic.

Dacă luăm cazul particular al centralelor termice vechi sau al boilerelor, vom vedea că acestea funcționează la un nivel redus de eficiență, comparativ cu produsele moderne și în plus în unele cazuri se poate vorbi și despre un rodaj tehnic, de noxe sau chiar de probleme în ceea ce privește funcționalitatea. Acest lucru nu se întâmplă în cazul centralelor moderne, cu afișaje digitale, cu senzori și consumuri reduse și cu tehnologii speciale care previn avarierea sau defectarea.

Alegerea unor dispozitive performante pentru optimizarea temperaturii

Variatoarele și termostatele sunt unele dintre cele mai bune produse existente pe piață care te pot ajuta în vederea încălzirii economice a casei tale. Cu ajutorul unui termostat vei putea seta temperatura preferată, dorită și de asemenea vei putea selecta și intervale de încălzire. Dacă, spre exemplu, lipsești de acasă pentru o perioadă de 8 ore, aferente serviciului, termostatul poate fi setat să diminueze temperatura în acest interval. Pe de altă parte, aceste sisteme sunt acum și programabile de la distanță, drept pentru care tu poți folosi acest lucru în avantajul tău, comandând încălzirea cu ajutorul smartphone-ului atunci când consideri că este momentul ca temperatura să crească.

Termostatul nu va aduce niciun fel de prejudiciu funcționării centralei termice folosite, din contra, consumurile vor fi optimizate, iar tu te vei putea bucura de confort și de o variantă economică de încălzire a casei tale.

Alegerea celei mai bune opțiuni pentru izolare

Izolarea unei locuințe contribuie foarte mult la eficientizarea consumurilor, fiind o variantă care aduce un plus de economie din punct de vedere financiar. Principiul este simplu. Pentru ca o casă să nu mai piardă căldură, ea va trebui să fie izolată în zonele cu potențial mare de transfer termic. Acest zone poartă denumirea de punți termice, iar ele sunt evidențiate cu ajutorul termografiei în infraroșu, parte a auditului energetic de certificare a locuințelor în clase de eficiență energetică.

Alegerea materialelor de izolare are în vedere foarte mult și specificațiile specialiștilor, deoarece unele materiale se pot preta acoperirii unor zone, în vreme ce altele nu. Vata bazaltică și vata de sticlă rămân în continuare opțiuni de o eficiență maximă în ceea ce privește izolarea și economisirea la nivel de energie, urmate îndeaproape de polistiren și de spuma bazaltică pe anumite segmente de construcții.

Firește, pe lângă material va fi nevoie și de stabilirea unei grosimi de strat, pe care specialiștii în construcții o pot recomanda în funcție de elementele constructive care necesită a fi izolate.

Nevoia de a beneficia de căldură în interiorul locuinței reprezintă o necesitate și face parte în mod clar din exigențele fiecărui utilizator de confort. Încălzirea nu ar trebui să coste mult și nici nu ar trebui să depui eforturi considerabile pentru a economisi, ci este nevoie doar să optimizezi instalațiile de încălzire cât mai modern, astfel încât eficiența să constituie de fapt varianta cea mai economică de încălzire.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *