News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

5 Greșeli Frecvente În Amenajarea Băii Și Cum Le Poți Evita 5 Greșeli Frecvente În Amenajarea Băii Și Cum Le Poți Evita
Please follow and like us:
Pin Share

Amenajarea băii este o etapă importantă în fiecare apartament, indiferent de dimensiuni, etaj sau numărul de membri ai familiei. Deciziile pe care le iei acum pot avea un impact uriaș asupra rezultatelor pe termen lung. Numeroase greșeli pot compromite atât proiectul cât și starea ta de bine, așa că în acest articol îți vom prezenta 5 greșeli frecvente pe care sperăm că nu le vei repeta și astfel, vei reuși să fii mai practic în proiectul tău de amenajare.

Să Alegi Obiectele Sanitare Nepotrivite

Probabil cea mai frecventă greșeală pe care o facem este să nu ținem cont nici de dimensiuni, nici de formă și nici măcar de culoarea băii noastre. Așa ajungem să achiziționăm obiecte sanitare prea mari, prea mici, de materiale nepotrivite sau care datorită modului în care au fost fabricate, vor ajunge să fie montate nepotrivit.

În băile de mici dimensiuni, trebuie să optezi pentru o cadita de dus în locul acelui jacuzzi imens la care visai de ani de zile. Trebuie să economisești spațiu, iar într-un grup sanitar cu spațiu redus, vrei să folosești cât mai bine fiecare milimetru.

Nu Iluminezi Baia În Mod Adecvat

O baie iluminată inadecvat sau insuficient nu doar că va părea mică datorită lipsei de lumină, dar va oferi și această senzație ciudată de răceală. Toate activitățile zilnice de igienă și îngrijire pot părea chinuitoare, obositoare și uneori, pot să nu mai aducă fericire.

Iluminatul chiar are puterea aceasta de a-ți impacta starea de bine într-un mod cât se poate de puternic și intens. Așadar, pentru a soluționa problema, ai nevoie de lumină principală suficient de puternică care să fie ajutată de lumini suplimentare care pot proveni de la oglindă sau alte corpuri LED cu lumină naturală amplasate în diferite locuri ale băii.

Lumânările pot fi un adaos excelent, mai ales pentru atmosfera pe care o creează.

Îți Lipsesc Spații De Depozitare

Un lucru pe care nu ți-l dorești în baie este să lași peste tot aruncate tot felul de obiecte de îngrijire, prosoape, accesorii, șervețele sau alte obiecte sanitare, creând cea mai mare dezordine posibilă. Ce ai putea să faci? Să alegi mobilier de baie care vine echipat cu sertare și rafturi integrate, să folosești spațiile de pe pereți care nu au fost folosite și să apelezi și la soluții de organizare adiționale pentru a menține ordinea.

De exemplu, spațiul de sub acel lavoar suspendat poate fi foarte ușor transformat și folosit în scopuri utile cu ajutorul unui dulap de mici dimensiuni.

Să Ignori Buna Ventilație A Băii

Dacă în mod general este indicat să nu ai un nivel al umezelii foarte ridicat în baie și să împiedici depunerile de murdărie exagerate, același lucru se aplică pentru întreaga încăpere. Nu trebuie să omiți buna ventilație a băii, mai ales când vine vorba de familiile cu mulți membri unde aburii se adună frecvent în baie.

Instalează un ventilator cu senzor de umiditate pentru a rezolva această problemă sau lasă ușa băii deschisă pentru a grăbi uscarea.

Alege Corect Materialele

Pentru a nu da greș și pentru a nu trebuie să cheltui foarte mulți bani pe termen lung, nu sacrifica eficiența pentru estetică. Umezeala degradează foarte repede anumite materiale, așa că alege finisaje rezistente la umezeală, evită lemnul netratat sau MDF-ul și investește în accesorii rezistente la umezeală, care rezistă în timp.

Concluzie

Amenajarea băii presupune atenție la detalii și alegeri inteligente. Evitând greșelile frecvente – precum alegerea nepotrivită a obiectelor sanitare, iluminarea slabă, lipsa spațiilor de depozitare, ventilația precară și utilizarea materialelor inadecvate – poți crea o baie funcțională, estetică și durabilă.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *