News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

5 lucruri pe care le poți face în Zakynthos 5 lucruri pe care le poți face în Zakynthos
Please follow and like us:
Pin Share

Venețienii au numit Zakynthos „Fiori di Levante” (Foarea Estului), iar fertilitatea și frumusețea acesteia au transformat-o în bijuteria imperiului roman. Vizitatorii de astăzi ai celei mai sudice insule Ionice ar fi de acord cu ei, deși majoritatea vin aici pentru plajele iconice (Lagana, Tsilivi, Argassi, Kalamaki, Alykes), transformând-o astfel în timpul sezonului estival într-un mozaic de naționalități care ajung aici ca să se relaxeze. Dacă și tu vrei să faci același lucru, descoperă 5 activități pe care le poți desfășura aici.

Alege câte o plajă diferită pentru fiecare zi a vacanței tale

Găsește o barcă pentru a face circuitul insulei și ți se vor dezvălui un șirag de plaje și de golfulețe, fiecare mai fermecător decât cel de dinainte. Laganas, Gerakas, Vasilikos, Marathonisi, Peșterile Albastre, fiecare dintre ele ar putea fi cel mai impresionant loc din Grecia. Nu uita nici de plaja Navagio (sau plaja Shipwreck, așa cum i se mai spune) cu faimoasa sa epavă care adaugă o notă dramatică peisajului marin cu stânci albe și apă turcoaz. Viziteaz-o devreme dimineața ca să înoți și să te bucuri de apa virgină înainte să ajungă restul turiștilor aici.

Caută țestoase în parcul marin al insulei

Marea care înconjoară insula a fost aleasă pentru a deveni primul Parc Marin Național al Greciei și este locul în care țestoasa Caretta Carreta își depune ouăle. Aceste creaturi pe cale de dispariție vin către Zakynthos tocmai din Marea Libiei și din sudul Adriaticii, nu pentru că le place să înoate, ci pentru că natura le dictează să-și depună ouăle în nisipurile plajelor Gerakas, Dafni, Kalamaki, Marathonisi și, în special, Sakania, așa cum au făcut dintotdeauna. Dacă ești suficient de norocos încât să fii martor la un astfel de spectacol, încearcă să nu deranjezi aceste frumoase creaturi sau ouăle lor.

Pregătește-ți Instagramul pentru panorame impresionante

Zakynthos nu înseamnă doar plaje. Fă o plimbare prin minunatul Bokhali, la 2 kilometri de centrul orașului, și te vei surprinde oprindu-te la fiecare câteva minute pentru a admira priveliștea panoramică asupra portului, asupra orașului Argassi și asupra golfului Laganas. Sigur vei face o pauză fie doar și pentru a fotografia șirul de case vechi alături de cafenelele tradiționale, dacă nu doar pentru a privi și a admira peisajul liniștitor și arhitectura. Dacă mergi un pic mai sus, vei ajunge la un castel camuflat de plante agățătoare și arbuști, acesta fiind locul în care venețienii au avut capitala insulei.

Fă o vizită Sfântului Dionysos

Biserica Sfântului Dionysos, care găzduiește relicvele sfântului cu același nume, atrage vizitatori creștini ortodocși pe parcursul întregului an. Biserica impresionantă a fost construită în 1926, fiind o bazilică cu 3 culoare și cu arc interior. Cutremurul catastrofal din 1953 nu i-a provocat nicio daună la nivel arhitectural, iar o legendă locală spune că a fost vorba de un miracol.

Plimbă-te prin conacul Roma

Construit în 1660, acest conac falnic se numără, și el, printre puținele clădiri care au supraviețuit cutremurului din 1953. Este proprietatea familiei Roma, care a decis să îl renoveze și să îl deschidă publicului în 2007. Înăuntru poți admira mobila de epocă, picturi și biblioteci care conturează perfect viața plină de fast a aristocraților locali ce au trăit aici în secolele anterioare.

În încheiere, te lăsăm cu o altă legendă locală, sau mai degrabă cu o poveste spusă de localnici. S-ar părea că Mick Jagger se trage din micul sat Kiliomeno (care în engleză se traduce ca „rolling”) și că de aceea și-a numit formația The Rolling Stones. Deși cu siguranță e vorba de un mit local, faptul că această insulă cu o arhitectură extraordinară și cu peisaje naturale atât de răpitoare trebuie neapărat vizitată este un adevăr indisputabil. Poți găsi oferte atractive de pachete de vacanță accesând https://www.dertour.ro/early-booking/grecia/zakynthos.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *