News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

6 cele mai frumoase orașe din Italia perfecte pentru o vacanță 6 cele mai frumoase orașe din Italia perfecte pentru o vacanță
Please follow and like us:
Pin Share

Italia are unele dintre cele mai spectaculoase orașe din întreaga lume și niciun pasionat de călătorie nu poate contesta acest lucru. Această țară este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru turiști din toate colțurile globului și oricine a auzit până acum de Colosseumul din Roma, Domul din Milano sau Piața San Marco din Veneția.

Dacă și tu plănuiești o vacanță în „cizma Europei”, ți-am pregătit în articolul următor o listă cu cele mai frumoase orașe ale Italiei, pe care va trebui să le incluzi cu siguranță în planurile tale de călătorie. Cu atât mai mult cu cât ai la dispoziție prețuri atractive la bilete de avion către Italia și te poți bucura de zboruri ieftine din Italia către România, iată ce orașe sunt de neratat în Italia!

  1. Roma

Roma poate fi numit un adevărat muzeu în aer liber, un amalgam de palate, castele, biserici, ruine, fântâni și străzi pietruite. Roma este, fără doar și poate, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Italiei, căci aici poți vizita Colosseumul și Forumul Roman, te poți fotografia în fața celebrei Fontana di Trevi, poți admira Pantheonul, poți urca Treptele Spaniole, poți vizita muzeul Vaticanului și poți rămâne impresionat de spectacolul din Via del Corso, principala arteră a Romei.

     2. Veneția

Ce face Veneția unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia și din lume? Sunt atâtea lucruri! De la canalele sale cu gondole până la arhitectura minunată și unică, Veneția impresionează prin multitudinea de bogății arhitecturale. Dacă dorești să iei orașul la pas, nu vei avea cum să ratezi Piața San Marco, Turnul Campanile, Palatul Dogilor, podul Rialto, Muzeul Guggenheim și pavilioanele ce găzduiesc cea mai populară bienală de artă din lume. Poți traversa Grand Canal cu gondola sau vaporetto și poți ajunge pe insulele Murano, Burano sau Lido, la fel de spectaculoase!

      3. Milano

În rândul celor mai frumoase și populare orașe din Italia se numără și Milano. Piazza del Duomo este chiar în centrul acestui oraș stilat al Europei, așa că poți începe prin a vizita Domul, cu arhitectura sa gotică impresionantă. Apoi te poți îndrepta spre Galleria Vittorio Emanuele, unul dintre cele mai vechi malluri din lume, ce adăpostește în prezent branduri de lux. Nu rata o plimbare cu tramvaiul din lemn, Cimitero Monumentale, zona Navigli, Teatro alla Scala, Parco Sempione și nici Acquario civico.

      4. Florența

Florența poate fi numită unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii, căci istoria și cultura atrag în fiecare an milioane de turiști. Piețele elegante, basilicile, palatele renascentiste, muzeele, galeriile de artă, parcurile și restaurantele sunt cele care contribuie la frumusețea orașului. Piazza della Signoria și Piazza del Duomo sunt primele opriri pe care ar trebui să le faci în Florența. În prima vei descoperi Palazzo Vecchio și Galleria degli Uffizi, în timp ce în cea de-a doua vei descoperi Catedrala și Baptisteriul, cu decoruri medievale și renascentiste excepționale.

O altă frumusețe a orașului este și Galleria dell’Accademia, unde-l vei întâlni pe David al lui Michelangelo. De asemenea, nu trebuie să ratezi Ponte Vecchio, cel mai vechi pod al Florenței, alături de Grădinile Boboli.

      5. Bari

De la albastrul intens al mării și casele albe care strălucesc în soare în orașul vechi, până la zidurile pline de poezie, balcoanele cu flori și mirosurile din bucătăriile italiene, Bari este o adevărată splendoare a Italiei. În provincia Bari se remarcă orașul Polignano a Mare, ce se înalță dintr-o priveliște stâncoasă, cu vedere la Marea Adriatică. Palazzo dell’Orologio și vechiul pod Via Traiana, simbolul orașului, sunt doar două dintre cele mai importante obiective turistice ale acestui teritoriu italian. Să nu mai vorbim de plajele sale spectaculoase și peșterile marine!

      6. Positano

Fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Italiei este Positano, situat pe coasta Amalfi. Acesta este denumit „orașul vertical”, întrucât pare să sfideze legile gravitației prin căsuțele sale colorate, frumos dispuse pe deal. Positano va reuși să te cucerească prin miile de trepte, terasele sale splendide, grădinile agățate și vederea panoramică inegalabilă a Golfului Napoli. Poți face chiar și o excursie cu barca, pentru cele mai frumoase fotografii ale acestui paradis!

Ești gata să descoperi cele mai frumoase orașe ale Italiei? Fiecare în parte te va cuceri prin splendorile sale, prin arhitectura unică și peisajele spectaculoase. Adaugă-le și tu pe itinerariul tău de călătorie și vei avea vacanța perfectă!

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *