News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

6 MOTIVE PENTRU CARE SA NU MAI CONSUMI SUCUL DE LAMAIE 6 MOTIVE PENTRU CARE SA NU MAI CONSUMI SUCUL DE LAMAIE
Please follow and like us:
Pin Share

Toată lumea laudă beneficiile sucului de lămâie, însă există câteva voci care susțin că există cel puțin șase motive pentru care zeama citricelor să nu mai fie consumată. Printre altele, lămâia afectează smalțul dinților, provoacă dureri de stomac, dureri în capul pieptului, dezhidratare și poate crea probleme mari cu pielea.

Strică smalțul dinților

Sucul de lămâie este recomandat să fie consumat cu apă, dimineața, pe stomacul gol. Cel puțin așa spun nutriționiștii care susțin că această combinație pune în mișcare toate funcțiile organismului, ajută la digestie, la metabolism și oferă energia necesară pentru toată ziua. Însă, înainte să ajungă în stomac și să ne facă atâta bine de la primele ore ale dimineții, sucul de lămâie ia contact prima dată cu cavitatea bucală și, implicit, cu dinții. Se pare că acidul citric conținut de aceste fructe dăunează grav smalțului dinților. Acest lucru duce la sensibilizarea danturii la contactul cu rece sau cald, de asemenea, provoacă pătarea dinților. Pentru a reduce efectul sucului de lămâie, încearcă să îl amesteci cu alte alimente.

Dureri în capul pieptului

Deși se spune că este bine, ar fi indicat să eviți să bei suc de lămâie pe stomacul gol. Asta în special dacă suferi de aciditate gastrică. Acidul citric din sucul de lămâie poate înrăutăți și mai tare situația. Dacă totuși vrei să respecți această recomandare a nutriționiștilor și să bei apă cu zeamă de lămâie, consumă acest din urmă lichid într-o cantitate cât mai mică. Puțină lămâie ar face tranziția mult mai ușoară, de asemenea. Sucul de lămâie consumat în exces poate atrage senzația de arsură în capul pieptului, avertizează Salome Benjamin, doctor nutriționist la Spitalul Nair, din Mumbai, India.

Deshidratare

Sucul de lămâie ne poate lăsa fără apa atât de necesară din organism și ne provoacă urinări dese. Lămâie conține acidul ascorbic sau vitamina C, cu un puternic efect diuretic. Așadar, atunci când consumăm multă lămâie, producția de urină din rinici se mărește, ceea ce poate provoca deshidratare. De asemenea, conținutul ridicat de potasiu, 138 de miligrame într-un singur fruct, face dificilă digerarea alimentului atunci când este consumat în cantități mari.

Dureri de stomac

Acest simptom poate apărea doar în cazul în care lămâia este consumată în cantități mari. Nivelul ridicat de acid conținut de sucul de lămâie poate avea efecte secundare deoarece organismul poate tolera doar o anumită cantitate de acid ascorbic.

Acnee sau puncte negre

Cu toatele am auzit de măști sau tratamente faciale care conțin multă lămâie. Deseori primi sfaturi să aplicăm sucul de lămâie direct pe zonele cu probleme. Nimic mai greșit! Fără să fie diluat cu apă sau amestecat într-o soluție specială pentru ten.

Usucă pielea

Dacă știți că aveți probleme cu hidratarea pielii, încercați să evitați folosirea lămâii în tratamente sau măști pentru față sau corp. Pe lângă faptul că vă va usca și mai tare pielea, vă poate provoca iritații și mâncărimi.

Sursa: unica.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *