News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

7 avantaje ale unui separator de grăsimi bine ales 7 avantaje ale unui separator de grăsimi bine ales
Please follow and like us:
Pin Share

Separarea, reținerea și îndepărtarea uleiurilor și a grăsimilor din apele uzate este astăzi mai simplă ca oricând. Cunoscute ca fiind responsabile pentru colmatarea conductelor, apariția mirosurilor neplăcute sau impactul devastator pe care îl au asupra mediului natural, substanțele grase pot fi eliminate cu ajutorul unui echipament specific, adaptat la nevoile operaționale. Separatorul de grăsimi evacuează în mod regulat reziduurile din sistemul de canalizare și oferă cele mai bune condiții pentru utilizarea chiuvetei din bucătărie ori a mașinii de spălat. Iată care sunt principalele avantajele ale unui produs bine ales:

  1. Este fabricat din materiale rezistente

Cele mai bune separatoare de grăsimi sunt realizate din polietilenă, oțel inoxidabil sau GRP (Glass Reinforced Plastic). Primul dintre acestea este ecologic și are o rezistență excelentă la coroziune. În plus, se întreține cu ușurință și are o greutate redusă. Oțelul inoxidabil face față mai bine temperaturilor înalte, nu prezintă pericol de incendiu, respectă cerințe ridicate de igienă și rezistă excelent la solvenții organici sau șocuri mecanice. Poliesterul armat cu fibră de sticlă are o durată de viață foarte lungă, rezistă la apă, substanțe chimice și coroziune.

    2. Previne înfundarea țevilor de scurgere

Grăsimile sunt mai ușoare decât apa. Atunci când deșeurile evacuate conțin multe substanțe grase și uleiuri, acestea nu sunt eliminate odată cu lichidul, ci se acumulează pe suprafața conductelor. În acest fel, apar depozitele lipicioase care blochează țevile de scurgere și deteriorează sistemul de canalizare. Un separator de grăsimi păstrează conductele curate și previne colmatarea acestora.

     3. Te ajută să economisești bani

Un asemenea echipament te costă mai puțin decât curățarea conductelor sau schimbatul țevilor. De asemenea, produsul se instalează foarte ușor și necesită o întreținere minimă, astfel că nu trebuie să pierzi timp și bani pentru asamblarea și folosirea sa.

     4. Combate mirosurile neplăcute

În timp, particulele grosiere care se depun pe țevi intră în stare de fermentare. Când apare descompunerea biochimică, acestea emană un iz persistent și foarte neplăcut. Mai mult, compușii care rezultă din oxidarea acizilor grași pot distruge și chimic materialul din care este fabricată conducta. Prin montarea unui separator de grăsimi, apele reziduale nu mai pun în pericol sistemele de drenaj, asigură un flux liber de lichid și nu mai contribuie la formarea mirosurilor deranjante.

     5. Reduce impactul asupra stațiilor de epurare

Separatorul de grăsimi filtrează și pretratează apele menajere contaminate cu substanțe grase de origine vegetală sau animală. Acest lucru este extrem de benefic pentru stațiile de epurare deoarece prezența grăsimilor la suprafața apei în bazinele de epurare și capacitatea lor de a umecta nămolul activ împiedică schimbul liber de oxigen. Prin urmare, crește timpul de curățare a fluidului, iar grăsimile sunt greu digerabile de către microorganisme și necesită mijloace speciale de îndepărtare.

    6. Protejează mediul înconjurător

Grăsimile și uleiurile care ajung în sol ori în pânza freatică au un efect extrem de nociv. Separatorul are un principiu de funcționare foarte simplu, în conformitate cu principiul decantării sau cel de gravitație: particulele ușoare de grăsimi se ridică la suprafață, iar cele grele din apele uzate coboară în partea inferioară a dispozitivului.

     7. Are multiple domenii de aplicare

Acest echipament poate fi utilizat în gospodării, hoteluri, baruri, fabrici, restaurante, cofetării, abatoare sau unități de procesare a alimentelor. De altfel, separatorul de grăsimi este obligatoriu pentru companiile producătoare de ape uzate contaminate cu substanțe grase. Agenții economici și locuitorii rezidențiali pot instala sistemul sub chiuvetă ori într-o cameră tehnică pentru ca reziduurile lor să nu ajungă în natură.

Un separator de grăsimi bine ales poate fi montat în orice spațiu în care este necesară separarea grăsimilor și a uleiurilor din apele menajere uzate. O adevărată soluție inovatoare, acesta protejează mediul, asigură o mai bună funcționare a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *