News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ediţia din 2011 a Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, denumit popular Programul ,,Casa Verde’’ a debutat la 1 iunie. Programul a fost destinat exclusiv persoanelor fizice.

Programul constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, în funcţie de tipul instalaţiei, astfel:

– până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare şi pentru instalaţie de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice

– până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv aparate de aer condiţionat

Pentru anul 2011 bugetul alocat Programului a fost de 100 milioane lei, judeţului Arad fiindu-i alocată în prima fază suma de 2.129.937 lei, fond care a fost epuizat în primele 3 săptămâni de la demararea Programului. .

La data de 15.07.2011 s-a încheiat sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul Programului ,,Casa Verde” – persoane fizice.

De la 1 iunie 2011, de când a devenit operaţional acest Program şi până la 15 iulie 2011, s-au depus la APM Arad un număr de 638 dosare de finanţare, în valoare de 3.837.707,93 lei.

Majoritatea celor care au solicitat finanţare nerambursabilă intenţionează să-şi instaleze panouri solare, existând 550 solicitări. Pentru instalarea pompelor de căldură, APM Arad a înregistrat 13 solicitări, iar pentru instalarea centralelor termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice au fost depuse 75 dosare de finanţare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *