News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Elevii Colegiului Naţional „Moise Nicoară” din Arad au luat locul întâi la concursul GEOMONDIS, desfăşurat la Timişoara, informează Alexandru Dragan, preşedintele Asociaţiei Studenţilor Geografi Europeni (EGEA). De asemenea, elevii de la Grupul Şcolar „Mihai Viteazul” din Ineu s-au clasat pe locul al treilea.
Departamentul de Geografie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi Asociaţia Studenţilor Geografi din Timişoara (GEOTIM) a organizat la sfârşitul săptămânii trecute concursul GEOMONDIS. Obiectivele acestuia se concentrează pe o abordare şi o înţelegere a geografiei într-o manieră mai practică, flexibilă şi interactivă, elevii având totodată ocazia de a observa noile metode şi tehnici moderne utilizate în cercetarea geografică aşa cum ar fi utilizarea unui GPS, staţii meteorologice moderne, Sisteme Informaţionale Geografice, aparatură modernă utilizată în hidrologie.
Fiecare liceu a participa cu câte un echipaj format din 4 elevi (câte unul din fiecare an de studiu), care au susţinut o probă teoretică, una practică şi una orală.
La concurs au luat parte 44 de elevi din judeţele Timiş, Arad şi Caraş Severin, miza fiind calificarea la Etapa Naţională a concursului, care va avea loc tot la Timişoara, în data de 21 mai. Laureaţii vor mai beneficia şi de o excursie gratuită la Poiana Mărului, unde vor putea aplica într-un mod practic şi interactiv diferite fundamente teoretice anterior dobândite. Concursul s-a desfăşoară concomitent şi în celelalte centre universitare din ţară (Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi).

Şi elevii din Ineu au urcat pe podium
Locul I a fost ocupat de elevii Colegiului Naţional „Moise Nicoară” din Arad, pe locul al doilea s-au clasat cei de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” Timişoara, pe locul al treilea urcând elevii de la Grupul Şcolar „Mihai Viteazul” din Ineu.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *