News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad au anunţat că miercuri au fost confirmate alte trei cazuri de gripă porcină în judeţul Arad. Este vorba despre două femei de 50 şi respectiv 63 de ani şi de un bărbat de 40 de ani. Potrivit medicilor starea celor trei pacienţi evoluează favorabil, fiind vorba în toate cele trei cazurile despre forme medii de infecţie cu virusul gripal AH1N1. Bolnavii se află sub tratament cu antivirale, fiind ţinuţi sub supraveghere medicală în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, în prezent în judeţul Arad alte opt persoane sunt suspecte de gripă. Şase dintre pacienţi au fost evaluaţi şi li s-au colectat, miercuri, probe de sânge care vor fi examinate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti iar alţi doi pacienţi sunt în curs de evaluare.
Ce trebuie să faceţi pentru a preveni contaminarea cu gripa porcină:

– Acoperiţi-vă nasul şi gura cu batista personală în timpul strănutului sau al tuşitului. Nu împrumutaţi batistele personale.
– Nu duceţi mâna la ochi sau la gură decât după ce a fost spălată cu apă şi săpun;
– Evitaţi pe cât posibil aglomeraţiile;
– Evitaţi contactul apropiat cu persoane care prezintă semne clinice evidente de afecţiuni acute respiratorii (febră, tuse, strănut, ochii congestionaţi etc.);
-Persoanele care prezintă simptome asemănătoare gripei trebuie izolate de restul familiei. Acestea trebuie să se prezinte la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului şi a conduitei terapeutice.
Dacă aveţi febră şi semne de infecţie respiratorie (tuse, dureri de cap, greutate la respiraţie, dureri musculare),prezentaţi-vă de urgenţă la medicul de familie, iar în lipsa acestuia la un spital de boli infecţioase.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *