News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti; din primele date, doi pacienţi sunt decedaţi Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti; din primele date, doi pacienţi sunt decedaţi
Please follow and like us:
Pin Share

Un incendiu a izbucnit, la 11 noiembrie 2021, într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, care este unitate suport COVID. Doi pacienţi în vârstă de 74, respectiv 75 de ani au decedat, iar o infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, fiind transferată la Spitalul Floreasca din Capitală, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Mihaela Florescu. Alţi 20 de pacienţi au fost evacuaţi. În salonul în care se manifesta incendiul erau doar doi pacienţi, cei care au decedat, a precizat ISU Prahova. Incendiul a fost lichidat.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în urma incendiului izbucnit, joi dimineaţă, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, soldat cu decesul a doi pacienţi şi rănirea unei infirmiere, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Mihaela Florescu.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Bogdan Nica, a afirmat, joi, că incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase nu ar fi pornit de la instalaţia de oxigen, ci probabil de la o scânteie produsă între pat şi parchet, pe fondul agitaţiei bolnavului.

„Nu la instalaţia de oxigen se pare că s-a produs nenorocirea, ci probabil a fost o defecţiune, fie la un aparat, un pulsoximetru, fie faptul că patul a fost mişcat, bolnavul era foarte agitat, s-a mişcat patul şi probabil s-a produs o scânteie între pat şi parchet. Se întâmplă. Într-o atmosferă cu oxigen… erau doi bolnavi cu CPAP (măşti de oxigen – n.r.) acolo, cantitate mare de oxigen… E un risc asumat când tratezi cu cantităţi mari de oxigen, la orice mică scânteie sau chiar spontan, spun specialiştii, se poate aprinde oxigenul”, a explicat Nica.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *