News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

5 primării din judeţul Arad au depus proiecte în valoare totală de peste un milion de euro, pentru a obţine fonduri structurale, pe Măsura 3.1.3 („Încurajarea activităţilor turistice” Axa III – „Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale”).

În prezenţa lui Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, şi a lui Florin Nedelcu, directorul Centrului Regional de Contractele de Finanţare, la sediul Consiliului Judeţean Arad au fost semnate marţi, 29 noimebrie, contractele, între Centrul Regional de Plăţi Pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 5 Vest Timişoara şi beneficiarii direcţi, reprezentanţii administraţiilor locale din Păuliş, Vladimirescu, Macea, Şiria şi Tauţ.

Alături de cele cinci proiecte câştigate de unităţile administrative, alţi 12 beneficiari, persoane fizice, au accesat fonduri europene pe această Măsură de dezvoltare turistică. Suma totală a proiectelor este de peste 2 milioane de euro. Beneficiarii, persoane private, au solicitat fonduri nerambursabile în valoare totală de 1.097.651 euro, dar vor primi doar 70% din suma solicitată, adică 768.351 euro.

„Consiliul Judeţean s-a dovedit din nou un partener activ în relaţia dintre administraţiile locale şi cea centrală, pentru a putea accesa cât mai multe fonduri europene. Felicit primarii celor cinci comune pentru că este, în primul rând meritul lor, în întocmirea, promovarea şi realizarea acestor proiecte”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Din suma de peste un milion de euro, reprezentând valoarea totală a proiectelor, 826 mii de euro reprezintă fonduri nerambursabile. De menţionat că a fost aprobată integral suma cerută ca şi cofinanţare, pentru fiecare dintre cele cinci comune.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *