News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

braconaj piscicol

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au desfăşurat miercuri 15 august a.c., acţiuni pe linia combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional în domeniul piscicol.

În timpul unei acţiuni ce a avut loc în jurul orei 14.00, pe râul Teuz, în apropierea comunei Mişca, jandarmii Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Chişineu Criş au prins în flagrant un grup de şapte persoane care pescuiau având fiecare câte o unealtă de pescuit comercial de tip coşar.

Peştele prins, din speciile caras, ştiucă, somn pitic şi biban, a fost eliberat în mediul acvatic natural. Uneltele găsite au fost ridicate în vederea confiscării.

Celor şapte persoane, cu vârsta între 25 şi 67 ani, din localitatea Vânători, le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibile de săvârşirea infracţiunii de ,,deţinerea de către persoane neautorizate a tipurilor de unelte de pescuit comercial”. Documentele urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş.

O altă acţiune a avut loc în aceeaşi zi, în jurul orei 20.30, pe râul Mureş. Jandarmii Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Pecica, aflaţi în misiune de asigurare a ordinii publice la manifestarea Praznicul de pită nouă din localitate, au fost sesizaţi cu privire la faptul că în apropiere, pe râul Mureş, se află persoane care pescuiesc folosind unelte interzise prin lege. La faţa locului, jandarmii au prins în flagrant doi bărbaţi cu vârsta de 23 respectiv 27 ani, din judeţele Buzău şi Constanţa, în timp ce pescuiau cu ajutorul unei plase din fir monofilament de tip setcă. Unealta folosită a fost ridicată în vederea confiscării.

Jandarmii le-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, persoanele în cauză fiind susceptibile de săvârşirea infracţiunii de ,,deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasã monofilament”. Documentele vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *