News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

 

Subsemnatul Popa Dorel,domiciliat in Arad, bd-ul Decebal nr.13,ap 5,jud Arad,candidat in colegiul 3,circumscriptia 2,Senat depun urmatoarea contestatie impotrive procesului verbal, privind atribuirea mandatului pentru Senat in circumscriptia 2,colegiul 3,anexa 6B, pentru anularea acestuiain ceea ce priveste repartizarea mandatelor pentru senat la nivel national etapa a 2-a din 9 dec 2012 aferente circumscriptiei electorale judetene nr 2 Arad,colegiul 3 Senat,in temeiul art.15 din legea 35/2008,avand in vedere urmatoarele:

MOTIVE

  1. au fost incalcate prevederile art.17 al legii 35/2008 privind atribuirea mandatelor in conformitate cu art.47 din L35/2008.
  2. Desi ARD nu intruneste comform Anexei nr.5B,decat 0,93532645 la nivelul intregului judet a participat la atribuirea mandatelor in etapa a II-a obtinind 2 locuri de sanatoria,atat in colegiul 1 cat si in colegiul 3.

Desi in circumscriptia 2 Arad,avea dreptul ARD-ul la un singur loc de senator si ulterior daca era cazul sa I se atribuie un loc suplimentar de senator in temeiul resturilor voturilor la nivel national. In cazul aplicarii corecte ar fi trebuit sa se atribuie un mandate de senator pentru ARD,pt. domnul Mihai Razvan Ungureanu si unul pentru USL,pt. subsemnatul Popa Dorel,si doar apoi la atribuirea unui loc de senator suplimentar,al 4-lea pentru circumscriptia 2 Arad catre candidatul ARD Igas Constantin Traian.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *