News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

La Macea va avea loc, în zilele de 10 şi 11 iulie, cea de a doua ediţie a „Festivalului părădăicilor”. Evenimentul se va desfăşura la castelul aparţinând Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. La fel ca şi la prima ediţie, principalul organizator este Asociaţia pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean, Primăria Macea, Consiliul Local Macea şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”.
La festival vor participa zeci de producători de roşii din toate colţurile judeţului, care îşi vor expune recolta şi vor prepara bulion la faţa locului. De asemenea, nu vor lipsi producătorii de „Salam de Nădlac”, „Pită de Pecica” sau „Ţuică de Chisindia”.

Organizatorii spun că prin acest festival doresc să-i sprijine în primul rând pe producătorii locali de roşii. În acest sens, un prim aspect remarcat a fost acela că după prima ediţie a festivalului, care a avut loc anul trecut, roşiile de Macea au devenit cele mai căutate în pieţele din Arad şi Oradea.

În prima zi a festivalului, de la ora 11, va avea loc şi un simpozion la care vor participa specialiştii din zonă, reprezentanţi ai Direcţiei Agricole, responsabili pentru implementarea proiectelor europene şi producătorii agricoli. De la ora 15 se va desfăşura o întâlnire cu fiii satului iar seara, de la ora 20, este programat un bal la Căminul Cultural din localitate.
Programul zilei de duminică începe la ora 9.30, cu participarea la Sfânta Liturghie. La ora 12 va avea loc deschiderea oficială iar la ora 13 prezentarea standurilor. La ora 15 se va face premierea standurilor, după care, de la ora 16, se va da startul la joc şi voie bună, cu Rapsozii Zărandului, Formaţia Gabi Bârsăuan, Dan Onica, Fraţii Roşu, Sonor Band şi Blassito Bar, Ansamblul Podgorenii Covăsânţ şi interpreţi locali. De asemenea, în programul folcloric au fost introduşi şi Păstrătorii Tradiţiei, din Pecica. Prezentatorul întregului program va fi actorul Zoli Lovas.

Organizatorii s-au gândit şi la cei mici, care vor avea parte de picturi pe faţă şi se vor putea „aventura” pe un uriaş tobogan gonflabil.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *