News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

A decedat celebrul muzician Ennio Morricone A decedat celebrul muzician Ennio Morricone
Please follow and like us:
Pin Share

De la colaborarea cu Sergio Leone până la cea cu Quentin Tarantino, compozitorul roman a devenit nemuritor.

Ennio Morricone a murit la vârsta de 91 de ani. Directorul Tg5, Clemente J Mimun, a confirmat vestea mai întâi printr-un tweet. Cauza decesului a fost fractura unui femur, consecința unei căderi. Marele muzician compozitor, al cărui nume va rămâne scris pentru totdeauna în istoria muzicii și a cinematografiei pentru coloanele sale sonore, a scris peste o sută de melodii clasice din 1946 până în zilele noastre.

Este imposibil să-i despărțim numele de cel al lui Sergio Leone, acesta a fost primul pas către nemurirea compozitorului roman: colaborarea în Trilogia dolarului (Pentru un pumn de dolari; Pentru câțiva dolari în plus; Cel bun, cel rău și cel foarte rău) și în cel al timpului (Cândva în Occident, Coborâți-vă în cap, A fost odată în America).

Și apoi muzica altor piese de neuitat din istoria cinematografiei mondiale semnate de Elio Petri (Ancheta unui cetățean mai presus de toate bănuielile), Giulio Montaldo (Sacco și Vanzetti), Giuseppe Tornatore (Nuovo Cinema Paradiso) John Carpenter (Lucrul ), Roland Joffé (misiune), Brian De Palma (The Untouchables), Barry Levinson (Bugsy), Mike Nichols (Wolf), Oliver Stone (U Turn) și Quentin Tarantino. Mulțumită celor din urmă, a avut șansa să câștige un Oscar (pentru coloana sonoră a filmului The Hateful Eight) în 2016, după ce l-a primit pentru cariera sa în 2007 și a mai avut cinci nominalizări.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.