News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

A fost 2014 un an reusit pentru Liga Studentilor de la Universitatea "Aurel Vlaicu" A fost 2014 un an reusit pentru Liga Studentilor de la Universitatea "Aurel Vlaicu"
Please follow and like us:
Pin Share

L.iga Studenţilor din Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad încheie un an calendaristic cu multe reuşite la activ, prin implicarea în viaţa academică arădeană şi naţională, implicarea şi crearea de proiecte ce aduc un plus vieţii academice arădene pe diferite ramuri: educative, sociale, sportive, distractive, etc. Proiectele au inclus atât studenţii din centrul universitar Arad, cât şi tinerii din judeţul Arad.

De asemenea, implicarea în dezvoltarea Uniunii Studenţilor în Zona de Vest a ţării este cunoscută prin statutul dobândit de-a lungul timpului ca fiind organziaţie cu oameni muncitori, bine organizaţi, cu idei, oameni dedicaţi cauzei, mereu prezenţi în toate şedinţele Adunării Generale a Uniunii Studenţilor din România(USR), toate ediţiile Congresului Studenţilor din România, unde L.S.U.A.V. a muncit alături de colegii din Bucureşti de fiecare dată. Dovadă este şi dobândirea în septembrie 2014 a funcţiei de vicepreşedinte pe Zona de Vest a USR a preşedintelui LSUAV, Cosmin Bahnean.

La începutul anului 2014 a avut loc prezentarea şi dezbaterea ”Legii Internshipului”, la iniţiativa USR-ului. Studenţii au fost informaţi privind beneficiile adoptării acestei legi, menită să creeze o “punte de comunicare” între mediul universitar şi instituţiile private.

Au urmat un Concurs de Pescuit între studenţi şi profesori, Ziua Porţilor Deschise la UAV(unde au participat circa 200 de elevi), „Student pentru o zi”(circa 100 de elevi) şi „Fashion Frame”(unde au participat, tineri, studenţi şi oficialităţi). Aflat la prima ediţie, „Fashion Frame” a fost un eveniment ce a transformat holul corpului M al Universităţii “Aurel Vlaicu” într-un centru al modei arădene, reunind creatori de modă de renume, cum ar fi Raluca Burtea, Felba, Liliana Bădău şi prezentarea unei colectii de ochelari, oferită de către Optica Veszi.

În luna mai a avut loc “Bucovina Book Academy”, o campanie de solidaritate pentru câteva centre universitare cu dizabilităţi din Republica Moldova, unde s-au adunat cărţi pentru a fi donate în vederea realizării unor biblioteci proprii ale acestor centre.

Cel mai mare proiect desfăşurat pe timp de vară al  L.S.U.A.V.  a adunat şi în anul 2014 implicarea activă a studenţilor, sponsorilor şi a oficialităţilor pentru a oferi tuturor arădenilor, şi nu numai, Ghioroc Summer Fest. Aflat la cea de-a patra ediţie, având ca eveniment central “Noaptea Dj-ilor”,a adunat peste douăzeci de mii de vizitatori de-alungul a nouă săptămâni de loc concursuri de volei, fotbal pe plajă precum şi alte concursuri distractive.

Au urmat programul de tutoriat pentru studenţii de anul I şi festivalul naţional UniFest. În perioada UniFest-ului (aflat la a XIII-a ediţie la Arad) studenţii au participat la evenimente culturale, educaţionale, training-uri, seri de karaoke, jocuri de societate, concursuri sportive – fotbal, paintball, dart’s, poker, bowling, beer-pong, tunning show. Închierea festivalului a fost marcată de către Balul Bobocilor, “Ice&Fire”.

Un total de peste 3000 de studenţi, tineri şi oficialităţi au fost prezente la evenimentele organizate.

Continuând tradiţia din fiecare an, în luna decembrie L.S.U.A.V. a fost alături de copiii instituţionalizaţi, oferindu-le cadouri de Crăciun. De asemenea, membrii Ligii s-au implicat şi în proiectul „Trăieşte Magia Crăciunului, Dăruind”, demarat de Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, campanie de ajutorare a celor mai puţin norocoşi.

La sfârşitul anului 2014, L.S.U.A.V. a obţinut titlul de cea mai activă organizaţie din cadrul Uniunii Studentilor din Romania, datorită numărului de proiecte organizate şi implicarea în organizarea acestora.

În cadrul proiectelor desfăşurate L.S.U.A.V a beneficiat de sprijinul atât al partenerilor privaţi, cât şi al instituţiilor de stat. Din această cauză, dorim să mulţumim tuturor celor care în decursul unui an de zile au sprijinit proiectele: conducerii Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, cadrelor didactice și cadrelor administrative, Uniunea Studenților din România, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Arad, Primăria Comunei Ghioroc, DJTS Arad, CCS Timișoara, Orange România, Coindu România, Ursus România, Optika Veszi, Love Plus, Pepsi, Red Bull, Philip Morris, Heineken România, Înghețata Corso, Selgros România, Avon România, Cinema City, agenți economici locali, ALUMNI L.S.U.A.V. şi tuturor partenerilor media.

Pentru informaţii, detalii  suplimentare şi poze,  puteţi accesa pagina de Facebook a L.S.U.A.V. : https://www.facebook.com/LsuavArad

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *