News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

A fost aprobat noul regulament al parcărilor A fost aprobat noul regulament al parcărilor
Please follow and like us:
Pin Share

Noul regulament al serviciului de administrare al parcărilor cu plată din municipiu a fost aprobat joi, 13 mai 2021, în cadrul ședinței ordinare a lunii. Formei inițiale i-au fost aduse unele amendamente, întrucât așa cum afirma edilul Călin Bibarț orice proiect este perfectibil, așa că și regulamentul parcărilor a suferit unele modificări și sunt convins că va mai suferi și altele în viitor”.

Concret, modificările aduse textului inițial sunt următoarele: programul de funcționare al parcărilor în sistem de plată este în zonele A, B și C de luni până vineri între orele 8:00 – 17:00. Suplimentar, parcarea din zona pieței Obor, situată pe strada prof. Dr. Aurel Ardelean (fostă Pădurii) va funcționa în regim de parcare cu plată de luni până vineri între orele 8:00 – 17:00, iar duminica între 8:00 – 14:00.

În afara programului stabilit, precum și sâmbăta, duminica, în sărbătorile legale și cu ocazia evenimentelor special mediatizate de autoritatea publică locală, parcarea este gratuită.

Pentru că tot am amintit de gratuități, vor fi scutiți de la plata parcării, veteranii de război precum și văduvele acestora, beneficiarii Decretului Lege 118/1990, inclusiv soția/soțul și copii acestora, dar și persoanele cu dizabilități, încadrate în grad de handicap. Gratuitățile sunt acordate însă pentru un singur autoturism și numai cu condiția afișării la loc vizibil a legitimației de parcare gratuită, eliberată de Serviciul Parcări și Ridicări Vehicule.

În ceea ce privește contractele de închiriere, în noul regulament aprobat se menționeză faptul că neplata până la 1 martie duce la rezilieri ale acestora, respectiv la pierderea locului de parcare. Cu toate acestea chiriașul va avea obligația de a achita contravaloarea chiriei pentru lunile ianuarie și februarie, inclusiv penalitățile aferente.

Regulamentul a mai fost completat și cu tarifele de parcare pe o zi întreagă dacă plata se face prin SMS sau prin intermediul aplicației. În această situație pentru a parca o zi întreagă în zona A se vor plăti 4 euro+TVA, 3 euro+TVA în zona B și 1,5 euro+TVA în zona C.

Municipalitatea a luat în calcul și perioadele când locurile de parcare sunt blocate de lucrări de utilitate publică. Pe perioada executării acestora, contractul de închiriere a locului de parcare de reședință, câștigat prin licitație sau atribuit direct, se suspendă. Executantul lucrărilor va fi cel care va plăti contravaloarea prețului mediu pentru zona respectivă, pentru toate locurile pe care le dezafectează provizoriu.

Ne dorim să fim un factor de echilibru între dorința municipalității și a societăților de a obține venituri din parcări și dorința cetățenilor de a avea un confort sporit atunci când vin cu mașina în oraș.”, a concluzionat primarul Călin Bibarț, la finele ședinței CLM.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *