News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ACŢIUNE INIŢIATĂ DE SENATORUL TRAIAN IGAŞ: SĂ NE CUNOAŞTEM MAI BINE ARADUL NOSTRU ACŢIUNE INIŢIATĂ DE SENATORUL TRAIAN IGAŞ: SĂ NE CUNOAŞTEM MAI BINE ARADUL NOSTRU
Please follow and like us:
Pin Share

Senatorul arădean Constantin Traian Igaş a organizat miercuri, 22 iulie 2015, acţiunea „Prietenii Luncii Mureşului” în parteneriat cu Primăria Pecica şi Primăria Secusigiu.

Acţiunea a avut de un real succes, numărul participanţilor fiind unul foarte mare. Tineri din Pecica, Secusigiu, Nădlac, Zădăreni şi Semlac au răspuns pozitiv iniţiativei senatorului Igaş şi au pornit într-o drumeţie pe biciclete până la Mănăstirea Bezdin. Startul a avut loc la Ferma de Bivoli din Pecica, pe biciclete puse la dispoziţia participanţilor de către Primăria oraşului Pecica.

„Scopul acestei acţiuni a fost punerea în prim plan a frumuseţilor naturii şi reperele turistice pe care Aradul le poate oferi. Situată la 36 km vest de Arad, Mănăstirea Bezdin cu hramul Adormirea Maicii Domnului, este una dintre puţinele mănăstiri sârbe din România ce se mai păstrează, datând din 1539. Cei care ajung în Arad merită să viziteze acest loc minunat. Mă bucură faptul că am reuşit să mobilizez atâţia oameni iubitori de natură, de mişcare şi interesaţi de cunoaşterea obiectivelor  turistice ale Aradului”, declară senatorul Constantin Traian Igaş.

Stareţul mănăstirii a făcut o amplă prezentare a Mănăstirii Bezdin celor aproximativ 100 de participanţi la această acţiune. Mănăstirea este un obiectiv turistic mai puţin cunoscut fiind înconjurată de un peisaj de nedescris.

„Primăria şi Consiliul Local al oraşului Pecica sprijină orice fel de manifestare implicit şi aceasta la care am participat cu bucurie. Mulţumim domnului senator Constantin Traian Igaş pentru această acţiune şi pentru faptul că a reuşit cu această ocazie să promoveze inclusiv Mănăstirea Bezdin, mănăstire a cărei construire a demarat în anul 1539 şi care ar avea mare nevoie de fonduri importante pentru reabilitare”, relatează viceprimarul oraşului Pecica, Stanoiov Miodrag.

„Prin intermediul acestui parteneriat am reuşit să aducem împreună tineri de pe ambele maluri ale Mureşului. O acţiune foarte reuşită pe care sperăm că o vom repeta cât de curând. Mişcarea este sănătoasă iar tinerii au fost încântaţi să exploreze Lunca Mureşului într-un mod atât de plăcut”, menţionează primarul comunei Secusigiu, Cheşa Ilie.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *