News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Duminică, 5 martie a.c., în jurul orelor 15.30, jandarmi din cadrul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Ineu, în cooperare cu inspectori din cadrul Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură – Filiala Ardeal, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului contravenţional şi infracţional în domeniul piscicol.

În cadrul acţiunii, ce a avut loc în zona mai multor localităţi din judeţul Arad situate în apropierea Crişului Alb, au fost efectuate legitimări iar persoanelor identificate le-au fost solicitate documentele care atestă dreptul de pescuit.

În urma controlului efectuat, au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, un avertisment şi cinci amenzi, în valoare de 300 lei fiecare, au fost aplicate pentru pescuit efectuat fără permis sau autorizaţie, în conformitate cu prevederile OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. De asemenea, două persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 600 lei fiecare, fiind depistate în în timp ce pescuiau ştiucă. Conform prevederilor Ordinului nr. 29/2011 privind prohibiţia pescuitului în anul 2011, în perioada 15 februarie – 26 martie 2012 este interzis pescuitul speciei de peşte ştiucă.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *