News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva a doi asociaţi şi administratori ai unei societăţi din Arad. Este vorba despre o firmă care are drept obiect de activitate comercializarea de bijuterii. Cei doi administratori sunt suspectaţi că au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 2.650.000 lei.
În cadrul cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în perioada octombrie-decembrie 2008, cei doi arădeni au emis facturi fiscale în valoare de peste 9.000.000 de lei către o altă societate din Hunedoara, ca urmare a livrării a 99,69 kilograme de aur, fără ca aceste operaţiuni să fie înregistrate în contabilitatea societăţii.
Cercetările au evidenţiat faptul că cele aproape 100 de kilograme de aur au fost cumpărate de firma din Arad de la două societăţi din Italia iar operaţiunile nu au fost declarate organului fiscal. De asemenea, s-a stabilit că, cei doi asociaţi nu au virat bugetului de stat taxele şi impozitele privind stopajul la sursă. În aceste condiţii, prejudiciul creat bugetului de stat este de 2.650.420 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.
Cei doi asociaţi ai firmei arădene sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *