News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Adrian Nitu: "Guvernul Ponta scoate Aradul de pe harta orașelor revoluționare" Adrian Nitu: "Guvernul Ponta scoate Aradul de pe harta orașelor revoluționare"
Please follow and like us:
Pin Share

Vicepreședintele PNL Arad, Adrian Nițu, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că Ordonanța de Urgență nr. 95/2014, care modifică legea 341/2014, este una din cele mai proaste Ordonanțe date de acest Guvern, în urma acesteia Aradul fiind scos de pe harta orașelor revoluționare.

„Din punctul meu de vedere, această Ordonanță de Urgență este una din cele mai mai prostii scoase de acest Guvern PSD. Ordonanța face ca Aradul să nu mai fie considerat oraș în care să fi existat revoluție. Este o mare tâmpenie! Din această OUG înțelegem că, dacă într-un oraș nu au existat victime până pe 22 decembrie 1989, atunci n-a existat nici Revoluție. Arădenii au ieșit în stradă încă din dimineața zilei de 21 decembrie, fiind al doilea mare oraș, după Timișoara, în care românii au ieșit în stradă să protesteze împotriva regimului ceaușist. Guvernul vine și ne spune că, dacă până pe 22 decembrie la Arad nu a murit nimeni, atunci înseamnă că arădenii nu au fost revoluționari. Nu mai puțin de 19 arădeni și-au pierdut viața, iar alți 38 au fost răniți în urma împușcăturilor ce au avut loc în Arad. Motivul pentru care la Arad nu au existat victime încă de pe 21 decembrie a fost acela că liderii revoluționarilor arădeni au reușit să se înțeleagă cu autoritățile militare”, a declarat vicepreședintele PNL Arad, Adrian Nițu.

Membru al „Asociației 21 Decembrie 1989 Arad”, Adrian Nițu a explicat că niciun prim-ministru sau ministru, din niciun Guvern, nu poate schimba „din pix” evenimentele din decembrie 1989.

„Ceea ce a făcut Guvernul PSD prin această Ordonanță de Urgență este de un absurd ieșit din comun. Ordonanța a fost semnată de către prim-ministrul Victor Ponta, ministrul finanțelor Darius Vâlcov și ministru muncii Rovana Plumb. Eu vă spun că niciun prim-ministru, niciun ministru și niciun Guvern nu poate schimba <din pix> evenimentele din decembrie 1989. Unii oameni au murit atunci, alții au fost răniți, mulțimea a refulat împotriva regimului ceaușist, iar Revoluția a existat, atât la Arad, cât și la nivel de țară. Deși se pare că își dorește acest lucru, Victor Ponta nu va putea schimba niciodată ceea ce s-a întâmplat atunci, iar Aradul va rămâne pentru totdeauna în istorie ca fiind cel de-al doilea mare oraș al României în care oamenii au ieșit în stradă și care a dat tonul Revoluției din Decembrie 1989. Dacă nu s-ar fi ieșit în stradă la Timișoara, apoi la Arad, iar mai apoi în alte orașe ale țării, probabil că nici la București nu s-ar fi ieșit”, a mai declarat vicepreședintele PNL Arad, Adrian Nițu.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *