News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Adrian Todor: Guvernul PNL-Orban este de 10 ori mai puțin credibil decât cel al Bulgariei pe piețele financiare! Adrian Todor: Guvernul PNL-Orban este de 10 ori mai puțin credibil decât cel al Bulgariei pe piețele financiare!
Please follow and like us:
Pin Share

E un fapt probat de costul împrumuturilor făcute. Bulgaria găsește finanțare externă la dobânzi de 10 ori mai mici decât România, în pofida scandalurilor uriașe de corupție și a protestelor publice.

„0,389% dodândă pe an pentru împrumut pe 10 ani – Bulgaria, 3,624% dobândă pe an pentru împrumut pe 10 ani – România.  Aceasta este diferența dramatică dintre România și Bulgaria pe piața financiară internațională. Guvernul Orban inspiră atât de puțină încredere încât România trebuie să suporte dobânzi penalizatoare uriașe, de 10 ori mai mari decât Bulgaria. Veniturile bugetului, oricum sever afectate de măsurile aventuriste ale actualei guvernării, în loc să finanțeze nevoile țării, sunt consumate pentru plata unor dobânzi din cei în ce mai mari. Pentru anul 2020 România va plăti nu mai puțin de 3,1 miliarde de euro, numai pe dobânzi – o sumă uriașă care ar fi putut finanța construcția a peste 300 de kilometri de autostradă, ori a 5-6 spitale regionale mari, cu toate dotările necesare…

…iar anul viitor totalul dobânzilor suportate de România va ajunge la 4 miliarde de euro.  Iar ritmul îndatorării țării a ajuns să fie sufocant. În fiecare secundă guvernul Orban a adăugat, în medie 1000 de euro la povara împrumuturilor, fapt ce a condus la creșterea galopantă a ponderii datoriei publice în PIB, de la 34,6%, la 42,2%, după 9 luni de guvernare PNL“, susține deputatul Adrian Todor.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *