News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Adrian Todor: „România riscă să piardă dreptul la fonduri europene“ Adrian Todor: „România riscă să piardă dreptul la fonduri europene“
Please follow and like us:
Pin Share

Comisia Europeană arată că Guvernul Orban scoate România din modelul economic european. România riscă să piardă dreptul la fonduri europene. Se depășesc toate normele de disciplină fiscal-bugetară care condiționează acordarea fondurilor UE – deficite mari și datorii uriașe.
„Guvernul Catastrofă PNL e mai periculos decât noul coronavirus, pentru că incompetența sa nu amenință doar sănătatea românilor, ci și siguranța locurilor de muncă, siguranța veniturilor familiei și siguranța alimentară a populație.
Comisia Europeană estimează pentru România o prăbușire economică în 2020, de la +4,2% în 2019, la -5,2%, cu revenire foarte lentă în anii următori. Vom avea un deficit bugetar record, cel mai mare de după Revoluție, de 10,3% din PIB în 2020, 11,3% din PIB în 2021 și 12,5% din PIB în 2022. Se iese cu totul din zona de disciplină fiscală, ceea ce însemnă dobânzi mai mari plătite de România.
Împrumuturile aiuritoare ale lui Cîțu de 1000 de euro pe secundă îndatorează greu generațiile viitoare și reduc capacitatea de dezvoltare a României. De la datoria de 34,6% din PIB, în 2019, Guvernul PNL duce datoria la 47% din PIB în 2020, apoi la 55% din PIB în 2021 și la 65% din PIB în 2022, depășind pragul critic de 60% de disciplină fiscală stabilit în Tratatul UE de la Maastricht. Practic Orban scoate România din modelul economic european și riscăm să pierdem accesul la fondurile europene“, declară deputatul de Arad Adrian Todor.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *