News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ADRIAN TOLEA: „AM ALOCAT 52 MILIOANE DE LEI DIN FONDURI PROPRII, PENTRU DRUMURILE JUDETENE” ADRIAN TOLEA: „AM ALOCAT 52 MILIOANE DE LEI DIN FONDURI PROPRII, PENTRU DRUMURILE JUDETENE”
Please follow and like us:
Pin Share

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, a prezentat investiţiile cuprinse în Bugetul instituţiei pe acest an, rezumându-se la drumuri şi la clădiri aflate în patrimoniul CJA.

„Am prezentat parte dintre investiţiile pe care le vom face la nivelul Consiliului Judeţean în anul 2016, în ceea ce înseamnă clădiri şi drumuri judeţene. Pentru drumurile judeţene, avem 52 de milioane de lei, aici însemnând banii din fondurile proprii, 14 milioane de lei, banii dintr-un credit – 13.350.000, care iniţial era destinat drumului Arad-Felnac, 10 milioane de la Ministerul Dezvoltării, în cadrul PNDL şi 15 milioane pentru partea de reparaţii şi întreţinere”, a afirmat Adrian Ţolea. La aceste sume se vor adăuga şi cele provenite din fondurile europene, prioritate absolută având drumul Arad-Şiria-Pâncota-Buteni, în lungime de 61 de km, ce se doreşte finanţat prin POR (Planul Operaţional Regional). „Sperăm că cei de la Ministerul Dezvoltării vor publica ghidurile, pe care le tot aştepăm. Noi suntem pregătiţi şi în momentul în care ghidurile vor fi publicate vom demara toate procedurile pentru a începe lucrările şi în această direcţie”, a completat Adrian Ţolea.

„Cred ca este o suma foarte importantă şi e normal să fie aşa, pentru ca starea drumurilor judeţene este una proastă şi nu mă feresc să afim acest lucru şi este important să facem eforturi să găsim surse de finanţare pentru a investi în această zonă”, a încheiat Adrian Ţolea.

Cele patru mari surse în care se încadrează investiţiile bugetare pentru drumuri sunt următoarele: fonduri POR (prioritate fiind Arad-Buteni, dar şi demararea procedurilor pentru centura municipiului, zona de est), fonduri PNDL (Arad-Felnac), fonduri proprii, respectiv utilizarea banilor din împrumut.

Din fondurile proprii, sunt în obiectiv următoarele drumuri: Sântana-Zimand, Nădlac-Pereg (6 km), Dorobanţi-Macea (rest de 3 km), Zimandcuz-Şofronea (începere lucrări), Tauţ-Camna (primul lot), Olari-Sânmartin (cu începere din Şimand), Firiteaz-limită jud. TM), iar din împrumut drumurile Pâncota-Seleuş (5,35 mil lei), respectiv Neudorf-limită jud. TM (8 mil lei).

În ceea ce priveşte clădirile, Consiliul Judeţean va investi în clădirea de la UTA,  în sediul de pe B-dul Revoluţiei  nr. 81, dar şi la Muzeul Judeţean, în proiectul pentru modernizarea Palatului Cultural.

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *