News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Vicepreşedintele CJA Adrian Ţolea a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Timişoara, la şedinţa de constituire pentru „Clusterul Regional Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor – Regiunea Vest România”, care este o premieră la nivel naţional.

Clusterul este rezultatul iniţiativei ADR Vest din care fac parte companii din domeniu, universităţi, centre de cercetare şi autorităţi publice locale şi vizează dezvoltarea domeniului Tehnologiei Informaţiei şi a Comunicaţiilor în Regiunea Vest, domeniu de importanţă strategică în regiune.

Şedinţa a fost prezidată de Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, care a fost ales preşedinte al Consiliului Director, iar Adrian Ţolea, vicepreşedinte al CJ Arad, a fost ales prin vot secret, membru al Consiliului Director format din şapte membri, având responsabilităţi de coordonare a comisiei de administraţie.

Adrian Ţolea, vicepreşedinte al CJ Arad, ne-a declarat că obiectivul strategic al clusterului, adică al grupului format la nivelul Regiunii Vest, îl reprezintă consolidarea sectorului TIC (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor) din această regiune. „Vor fi create centre de cercetare-dezvoltare pentru creşterea ponderii produselor proprii cu valoare adăugată mare şi va fi susţinută şi promovată piaţa IT. Clusterul se va ocupa de promovarea unor noi modele de afaceri în acest sector, facilitarea cooperării între universităţi, mediul privat şi autorităţi publice, precum şi de dezvoltarea şi utilizarea optimă a resurselor umane din acest sector. Sectorul TIC a avut în anul 2009, la nivelul regiunii vest, o cifră de afaceri de 344 miloane euro, peste 7000 de specialişti şi 462 de firme. Înfiinţarea clusterului regional TIC, în premieră naţională, este importanta pentru a deveni actori pe piaţa globală prin generarea de produse proprii”, a precizat Adrian Ţolea, vicepreşedinte al CJA.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *