News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Adrian Wiener a inițiat un proiect legislativ pentru reducerea costurilor cu energia Adrian Wiener a inițiat un proiect legislativ pentru reducerea costurilor cu energia
Please follow and like us:
Pin Share

Deputatul arădean Adrian Wiener a inițiat un proiect legislativ prin care sunt facilitate investițiile pentru reducerea consumului de energie, cu efecte benefice asupra costurilor tot mai mari suportate de populație.

Adrian Wiener, deputat USR: „Criza prețurilor la energie trebuie gestionată complex, prin politici publice coerente, care să adreseze toate componentele: creșterea sustenabilă a producției, accesibilizarea prețului prin instrumente fiscale adecvate, dar și eficientizarea folosirii energiei.

Împreună cu colega mea Cristina Prună am propus o inițiativă legislativă pentru reducerea TVA la 5% pentru pompele de căldură, panourile fotovoltaice și panourile solare termice, pe o perioadă de 5 ani.

România va trebui să ajungă la independență energetică. A devenit o problemă de siguranță națională. Energia este sursă primară majoră de inflație, alături de combustibil. Creșterile impredictibile de preț se transferă pe lanț în prețurile tuturor bunurilor și serviciilor. Măsurile de plafonare nu pot continua la nesfârșit și vor înceta la 1 aprilie 2023.

Statul român trebuie să devină un partener pentru cetățean în această criză majoră a energiei. Suntem datori să propunem soluții, politici publice. Scăderea consumului de energie este esențială pentru a trece prin șocul creșterii uriașe a prețurilor. Sunt convins că accesibilizarea costurilor pentru soluțiile tehnice de creștere a eficienței energetice și de reducere a consumului din rețelele de distribuție este o componentă critică.

Astfel, este esențială descărcarea prețului de TVA și stimularea prin acest instrument fiscal a investițiilor pe această componentă. Cât mai mulți dintre români trebuie să devină prosumatori.

Propunerea este semnată și susținută și de parlamentari ai altor partide și sper ca pe circuitul legislativ să îi putem convinge pe toți de necesitatea introducerii materialelor de termoizolație în acest pachet de stimulare fiscală.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *