News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Adrian Wiener cere asumarea unui protocol terapeutic Adrian Wiener cere asumarea unui protocol terapeutic
Please follow and like us:
Pin Share

Medicul și senatorul USR Arad, Adrian Wiener, a solicitat ministrului sănătății asumarea unui protocol terapeutic pentru pacienții de Covid-19 și a cerut precizări legate de procedura cohortării pacienților în funcție de ‘vârsta de boală’.

Adrian Wiener, senator USR Arad: „De la începutul pandemiei cu SARS-CoV-2 s-au încercat succesiv diverse abordări terapeutice, unele empirice, altele bazate pe dovezi. Sunt multe informații, studii parțiale, comunicări intermediare legate de eficiența acestor regimuri terapeutice.

Ca medic angajat direct în asistența medicală acordată pacienților cu Covid-19 în această perioadă, solicit asumarea unui protocol terapeutic, consolidat frecvent, periodic, ameliorat în funcție de informațiile și experiența altor țări.

E vorba de practica unitară optimă pentru toți pacienții cu Covid-19 în România, în condițiile în care ultimul protocol asumat de Ministerul Sănătății a fost emis în 26 martie.

Totodată, cer ministerului să ne spună dacă procedura cohortării pacienților în funcție de ‘vârsta de boală’ are rațiune științifică, dacă există studii sau aserțiuni științifice care să o justifice? De multe ori presupune mutarea pacienților dintr-un salon în altul sau blocarea unor paturi în saloane cu pacienți care se mențin pozitivi pentru o perioadă mai lungă.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *