News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Adrian Wiener: ”Propun certificare Covid pentru personalul medical” Adrian Wiener: ”Propun certificare Covid pentru personalul medical”
Please follow and like us:
Pin Share

Senatorul USR Arad, Adrian Wiener, medic coordonator al spitalului Covid din Grădiște, a propus Ministerului Sănătății certificarea personalului medical implicat în tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus.

Adrian Wiener, senator USR: „Am propus conducerii Ministerului ca personalul medical implicat în tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus să primească o recunoaștere oficială a abilităților dobândite, sub forma unei certificări.

Medicii, asistentele și infirmierii care se ocupă de tratarea acestei boli sunt obligați să respecte un set dur de reguli, pentru a gestiona riscurile aferente unor focare de înaltă contagiozitate. Aceste abilități fac acum diferența între un sistem sanitar care contribuie la răspândirea bolii, așa cum au fost cazuri la începutul pandemiei și un sistem capabil să însănătoșească.

Recunoașterea acestor abilități va permite formarea unui corp de experți, inclusiv la nivel european. Vom fi mai bine pregătiți, pentru apariția unor noi valuri a actualei epidemii, precum și a unor noi pandemii similare Covid-19. Pentru aceasta, aștept cu nerăbdare răspunsul Ministerului.”

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *